EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Székesfehérvár

Két kerékre pattan a város

A jövőben nem valósul meg nagy útépítés Fehérváron úgy, hogy ne épülne mellé kerékpáros-infrastruktúra – jelentette be a város polgármestere.

Cser-Palkovics András és a frissen megalakult Fejér Megyei Kerékpáros Sportegyesület vezetői azt is elmondták, hogy a városban egy triálpálya is épül – ez az a fura, speciális bicikli, amelyen nincs nyereg.


Egyre több fiatal pattan kerékpárra Fotó: Bike ride Székesfehérvár

TOP uniós forrásokból 14 kilométernyi új kerékpárút épül és Fehérváron halad keresztül a Budapest–Balaton kerékpárút is, ami összességében mintegy 20 kilométernyi új kerékpárutat jelent a városban – hangzott el a kerékpáros-fejlesztésekről szóló tájékoztatón.

Bakurecz Ildikó, a Fejér Megyei Kerékpáros Sportegyesület képviselője elmondta: szervezett biciklistúrákat és családbarát biciklistúrát szerveznek, a rendezvényeket pedig triálbemutatókkal és szakmai programokkal színezik.


– A triál egy olyan sportág, ahol egy speciális biciklivel végig kell manőverezni az akadályokon, ezek a kerékpárok azok, amelyeken a váz nagyon alacsonyan van és amelyeken nincs nyereg. Ezek az eszközök nagyon népszerűek a fiatalok körében, így őket is el lehet érni.

A fehérvári kerekesek társadalma idén kiemelt sikereket könyvelhet el. Tíz megyét érint a 2018-as Tour de Hongrie kerékpáros körverseny, amelyet augusztus 14-től 19-ig rendeznek meg, és amelynek mezőnye összesen 800 kilométert teljesít – ebben a megyének és a megyeszékhelynek kiemelkedő jelentősége lesz. Az idei viadal egy siófoki prológgal rajtol augusztus 14-én, a versenyzők ott egy 4 kilométeres egyéni időfutamot teljesítenek majd. Ezt követően a drótszamarasok komppal kelnek át az északi partra, ahol másnap Balatonalmádi és Keszthely között 140 kilométer vár rájuk. Augusztus 16-án Velencéről rajtol el a verseny, a tó megkerülése után Székesfehérvárig 170 kilométert kell teljesíteniük az indulóknak, onnan az Alföld felé veszik majd az irányt.

Kapcsolódó Cikkek