2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

Kétségtelen tény, hogy megnőtt a terrorveszély

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint “kétségtelen tény”, hogy a bevándorlás – legyen az akár kvóták szerint, akár illegálisan a határokon keresztül – növeli a terrorveszélyt.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában kiemelte: több mint 30 súlyos terrorcselekmény történt a 2015-ös bevándorlási krízis óta. Ezek során több mint 330-an meghaltak.


A főtanácsadó kitért arra is, hogy az ilyen típusú terrorcselekmények elkövetői muszlimok, illetve második vagy harmadik generációs bevándorlók voltak.

Ennek kapcsán Bakondi György megjegyezte, 2015 óta nagylétszámban érkeztek Európába muszlim bevándorlók, akik egy része eltűnt a hatóságok elől. Márpedig sokan vannak köztük, akik korábban a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet mellett is harcoltak – emelte ki a főtanácsadó.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.

  • Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.