EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Kétségtelen tény, hogy megnőtt a terrorveszély

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint “kétségtelen tény”, hogy a bevándorlás – legyen az akár kvóták szerint, akár illegálisan a határokon keresztül – növeli a terrorveszélyt.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában kiemelte: több mint 30 súlyos terrorcselekmény történt a 2015-ös bevándorlási krízis óta. Ezek során több mint 330-an meghaltak.


A főtanácsadó kitért arra is, hogy az ilyen típusú terrorcselekmények elkövetői muszlimok, illetve második vagy harmadik generációs bevándorlók voltak.

Ennek kapcsán Bakondi György megjegyezte, 2015 óta nagylétszámban érkeztek Európába muszlim bevándorlók, akik egy része eltűnt a hatóságok elől. Márpedig sokan vannak köztük, akik korábban a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet mellett is harcoltak – emelte ki a főtanácsadó.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.