EUR: 321,75 Ft
CHF: 282,42 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Kétségtelen tény, hogy megnőtt a terrorveszély

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint “kétségtelen tény”, hogy a bevándorlás – legyen az akár kvóták szerint, akár illegálisan a határokon keresztül – növeli a terrorveszélyt.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában kiemelte: több mint 30 súlyos terrorcselekmény történt a 2015-ös bevándorlási krízis óta. Ezek során több mint 330-an meghaltak.


A főtanácsadó kitért arra is, hogy az ilyen típusú terrorcselekmények elkövetői muszlimok, illetve második vagy harmadik generációs bevándorlók voltak.

Ennek kapcsán Bakondi György megjegyezte, 2015 óta nagylétszámban érkeztek Európába muszlim bevándorlók, akik egy része eltűnt a hatóságok elől. Márpedig sokan vannak köztük, akik korábban a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet mellett is harcoltak – emelte ki a főtanácsadó.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.

  • Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.