EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Pécs

Kibővítve nyitották újra a Bányászati Múzeumot

Két év után kibővítve nyitották meg újra a pécsi Bányászati Múzeum felszíni kiállítását a Káptalan utcában. Az immáron kétszáz emléktárgyat és kőzeteket felsorakoztató tér érintőképernyős eszközökkel és egy kis kémiai laborral is gazdagodott. 

Jól tudjuk, hogy a bányászok között meglévő összetartás példát adott a pécsieknek. Vannak olyan településrészek, amelyek nem léteznének a bányászat nélkül, így a XXI. század aktív generációja is sokat köszönhet a bányászatnak. Ez a kiállítás pedig méltóképp őrzi meg a kulturális örökségünk részeként, emlékeztetve erre – mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a megnyitón.


A múzeum föld alatti kiállítási egységét az ott fellépett gombás fertőzés miatt be kellett zárni, később a fertőtlenítési munkák során a kiállítási installációkat le kellett bontania. A föld alatti kiállítóteret egy következő ütem részeként nyithatják majd meg

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.