2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Békéscsaba

Kicsik és nagyok együtt mozogtak

Akárcsak tavaly, idén is nagy sikert aratott a Családi Sportnap. Nagyon sokan látogattak ki a különböző programokra, például Katus Attila mesteredző tréningóráján több százan vettek részt.

Az érdeklődők elsősorban olyan sportokkal ismerkedhettek meg, amelyeket fedett csarnokban lehet űzni. Ilyen volt az asztalitenisz, a tollaslabda, a fallabda, a súlyemelés, a boksz, a kerékpározás, emellett az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat is kaptak.


A sportnap szintén része volt a HISZEK Benned Sportprogramnak, akárcsak a Labdakavalkád vagy a Sportolj együtt olimpikonokkal! amelyek kifejezetten az óvodásokat és iskoláskorú fiatalokat célozzák meg. A családi napot hétvégén tartották, a legfőbb üzenete pedig az, hogy kortól, nemtől függetlenül mozogni jó és az egészségünk tekintetében elengedhetetlen. Ha pedig ezt együtt teszi a család, akkor ez a közös időtöltés még értékesebb lehet.

A város szívén viseli a lakosság sportéletét, hiszen az infrastruktúra folyamatosan fejlődik, a kerékpárutak, az uszoda, majd a sportcsarnok megújítása is sorra kerül. Olyan programokat szerveznek és olyan vendégeket hívnak meg, akik eredményeikkel, életmódjukkal inspirálják a békéscsabaiakat. Külön érdemes megemlíteni az egyesületeket és sportszervezeteket, hiszen az élsportolók mellett az utánpótlásra és a szabadidős sportolásra ezek is nagy hatást gyakorolnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.