EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Békéscsaba

Kicsik és nagyok együtt mozogtak

Akárcsak tavaly, idén is nagy sikert aratott a Családi Sportnap. Nagyon sokan látogattak ki a különböző programokra, például Katus Attila mesteredző tréningóráján több százan vettek részt.

Az érdeklődők elsősorban olyan sportokkal ismerkedhettek meg, amelyeket fedett csarnokban lehet űzni. Ilyen volt az asztalitenisz, a tollaslabda, a fallabda, a súlyemelés, a boksz, a kerékpározás, emellett az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat is kaptak.


A sportnap szintén része volt a HISZEK Benned Sportprogramnak, akárcsak a Labdakavalkád vagy a Sportolj együtt olimpikonokkal! amelyek kifejezetten az óvodásokat és iskoláskorú fiatalokat célozzák meg. A családi napot hétvégén tartották, a legfőbb üzenete pedig az, hogy kortól, nemtől függetlenül mozogni jó és az egészségünk tekintetében elengedhetetlen. Ha pedig ezt együtt teszi a család, akkor ez a közös időtöltés még értékesebb lehet.

A város szívén viseli a lakosság sportéletét, hiszen az infrastruktúra folyamatosan fejlődik, a kerékpárutak, az uszoda, majd a sportcsarnok megújítása is sorra kerül. Olyan programokat szerveznek és olyan vendégeket hívnak meg, akik eredményeikkel, életmódjukkal inspirálják a békéscsabaiakat. Külön érdemes megemlíteni az egyesületeket és sportszervezeteket, hiszen az élsportolók mellett az utánpótlásra és a szabadidős sportolásra ezek is nagy hatást gyakorolnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.