2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Egyéb Békéscsaba

Kicsik és nagyok együtt mozogtak

Akárcsak tavaly, idén is nagy sikert aratott a Családi Sportnap. Nagyon sokan látogattak ki a különböző programokra, például Katus Attila mesteredző tréningóráján több százan vettek részt.

Az érdeklődők elsősorban olyan sportokkal ismerkedhettek meg, amelyeket fedett csarnokban lehet űzni. Ilyen volt az asztalitenisz, a tollaslabda, a fallabda, a súlyemelés, a boksz, a kerékpározás, emellett az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat is kaptak.


A sportnap szintén része volt a HISZEK Benned Sportprogramnak, akárcsak a Labdakavalkád vagy a Sportolj együtt olimpikonokkal! amelyek kifejezetten az óvodásokat és iskoláskorú fiatalokat célozzák meg. A családi napot hétvégén tartották, a legfőbb üzenete pedig az, hogy kortól, nemtől függetlenül mozogni jó és az egészségünk tekintetében elengedhetetlen. Ha pedig ezt együtt teszi a család, akkor ez a közös időtöltés még értékesebb lehet.

A város szívén viseli a lakosság sportéletét, hiszen az infrastruktúra folyamatosan fejlődik, a kerékpárutak, az uszoda, majd a sportcsarnok megújítása is sorra kerül. Olyan programokat szerveznek és olyan vendégeket hívnak meg, akik eredményeikkel, életmódjukkal inspirálják a békéscsabaiakat. Külön érdemes megemlíteni az egyesületeket és sportszervezeteket, hiszen az élsportolók mellett az utánpótlásra és a szabadidős sportolásra ezek is nagy hatást gyakorolnak.

Kapcsolódó Cikkek