EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Székesfehérvár

Kiemelt turisztikai fejlesztési térség lehet Etyek és a Velencei-tó környéke

– A Pannónia szíve fejlesztési program révén Etyek és a Velencei-tó környéke kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válhat – mondta Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos.

A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: eddig több mint hárommilliárd forintból fejlesztették a térséget, amelyből többek között közel 40 kilométer kerékpárút valósult meg, megépült Etyeken a Magyarországi Kitelepítettek Emlékháza, valamint a településen négy borászati központot is felújítottak.


Fejér megyében 2017-ben közel 300 ezer vendég 600 ezer vendégéjszakát töltött, a vendégek száma több mint a duplájára, a vendégéjszakáké 80 százalékkal nőtt 2010 óta Fotó: MTI

A miniszterelnöki biztos kitért arra is, hogy a program megvalósításában számos intézmény vesz részt, kezdve a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, amellyel közösen sikerülhet a térséget – a Velencei-tó bevonásával – kiemelt turisztikai területté minősíteni. Guller Zoltán, az ügynökség vezérigazgatója kiemelte: Fejér megyében 2017-ben közel 300 ezer vendég 600 ezer vendégéjszakát töltött, a vendégek száma több mint duplájára, a vendégéjszakáké 80 százalékkal nőtt 2010 óta. Hozzátette, hogy a növekedés mértéke az országos átlagot is meghaladta, a szállásokból származó árbevétel 4,5 milliárd forint volt. Guller Zoltán kitért arra is, hogy Tessely Zoltánnal közösen készítették az előterjesztést, hogy a budapesti agglomerációs gyűrűt kiemelt turisztikai fejlesztésű térséggé lehessen nyilvánítani, amelyben több megyei település is helyet kap. Hozzátette, szeretnék a Budapestre érkező turistákat legalább egy-egy napra a térségbe csábítani.

Az agglomerációs gyűrűnek egy része lesz Etyek és környéke, a Velencei-tóval – mint kiemelt turisztikai fejlesztési térség –, amelyre a kormány 30 milliárd forint értékben biztosít majd forrásokat – fűzte hozzá a vezérigazgató.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.