2019. március 27., szerda
Hajnalka

Egyéb Székesfehérvár

Kiemelt turisztikai fejlesztési térség lehet Etyek és a Velencei-tó környéke

– A Pannónia szíve fejlesztési program révén Etyek és a Velencei-tó környéke kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válhat – mondta Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos.

A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: eddig több mint hárommilliárd forintból fejlesztették a térséget, amelyből többek között közel 40 kilométer kerékpárút valósult meg, megépült Etyeken a Magyarországi Kitelepítettek Emlékháza, valamint a településen négy borászati központot is felújítottak.


Fejér megyében 2017-ben közel 300 ezer vendég 600 ezer vendégéjszakát töltött, a vendégek száma több mint a duplájára, a vendégéjszakáké 80 százalékkal nőtt 2010 óta Fotó: MTI

A miniszterelnöki biztos kitért arra is, hogy a program megvalósításában számos intézmény vesz részt, kezdve a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, amellyel közösen sikerülhet a térséget – a Velencei-tó bevonásával – kiemelt turisztikai területté minősíteni. Guller Zoltán, az ügynökség vezérigazgatója kiemelte: Fejér megyében 2017-ben közel 300 ezer vendég 600 ezer vendégéjszakát töltött, a vendégek száma több mint duplájára, a vendégéjszakáké 80 százalékkal nőtt 2010 óta. Hozzátette, hogy a növekedés mértéke az országos átlagot is meghaladta, a szállásokból származó árbevétel 4,5 milliárd forint volt. Guller Zoltán kitért arra is, hogy Tessely Zoltánnal közösen készítették az előterjesztést, hogy a budapesti agglomerációs gyűrűt kiemelt turisztikai fejlesztésű térséggé lehessen nyilvánítani, amelyben több megyei település is helyet kap. Hozzátette, szeretnék a Budapestre érkező turistákat legalább egy-egy napra a térségbe csábítani.

Az agglomerációs gyűrűnek egy része lesz Etyek és környéke, a Velencei-tóval – mint kiemelt turisztikai fejlesztési térség –, amelyre a kormány 30 milliárd forint értékben biztosít majd forrásokat – fűzte hozzá a vezérigazgató.


Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.