EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Kihajították az ablakon Cicut

Brutális tettre szánta rá magát egy asszony Székesfehérváron a négy napos hosszú hétvége utolsó napján. Egy társasház harmadik emeletéről egyszerűen ledobta a macskáját egy szállító dobozban. Cicu szerencsére túlélte a több méteres zuhanást.

Vasárnap, a déli órákban kétségbeesett telefont kapott a Fema Állatmentők nevű szervezet. Egy hölgy volt a vonal végén.


Forrás: Facebook

– A kollégám vette fel a telefont, melyben egy hölgy izgatottan közölte, hogy Székesfehérváron, a Tolnai utca egyik négy emeletes társasházának lakásában dohányzik és a nyitott ablakon keresztül egy zuhanó dobozt látott repülni és a puffanásra figyel fel. Kihajolt és az ablak alatt egy összetört műanyag szállítódobozt és egy hófehér cicát látott – mesélte a Lokálnak Laki Anita. A Fema Állatmentők munkatársa kollégájával azonnal kocsiba pattant ezek után és Lovasberényből Székesfehérvárra indult. Előtte azonban megkérték a hölgyet, hogy amíg oda nem érnek, vigyázzon a cicára.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

– Amikor megérkeztünk, egy fehér, nagyjából 13-14 éves macskát láttunk, amely nem vérzett, nem szédelgett. Érdekes módon az elkövető lánya és veje is a lakásban volt, mert nemrég költöztek el a 62 éves nőtől, aki kidobta az ablakon a cicát és amikor megjöttek, felismerték amint a hölgy éppen felvette a földről a rémült állatot – mondta lapunknak Laki Anita, akitől azt is megtudtuk, hogy a nőtől éppen azért költözött el a családja, mert kényszerképzetei voltak. Az állatvédő ezután arról is beszámolt, hogy az értesített rendőrök maximálisan partnerek voltak és azt is közölték velük, hogy bár Cicu láthatóan nem sérült meg, az asszony tette akár sérülést is okozhatott volna a macskának, ezért az ügyben feljelentést tettek.


Forrás: Facebook


– Cicut a történtek után az Öreghegyi Állategészségügyi Centrumba vittük, ahol egy alapos vizsgálat után megállapította az állatorvos, hogy Cicu nem szenvedett külső és belső sérüléseket sem. Nagyon szeretnénk elérni, hogy a hatóság tiltsa el az állattartástól az asszonyt. Később egyébként azt tervezzük, hogy Cicut örökbe adjuk, de előbb le kell zárulni a vizsgálatnak – közölte a Lokállal Laki Anita.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek