2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XV.kerület

Kipróbáltuk a kutyamasszázst

A Rex Állatsziget és az Ebfizió nevű, kutyák fizioterápiájával foglalkozó társaság kutyamasszázs tanfolyamot tartott, amelyre lapunkat is meghívták. A tanfolyamon megtudhattuk, mikor alkalmazható, és mikor nem, a masszázs, ami sokat segít abban, hogy kedvenceink kiegyensúlyozottak legyenek.

Mint azt Rostás Luca tapasztalt fizioterapeuta elmondta, az általuk mutatott masszázs otthoni, egészséges kutyákon alkalmazható.
– Nagyon fontos: mi nem üzleti lehetőséget mutatunk a gazdiknak, hanem azt, hogyan masszírozhatják otthon saját, egészséges kutyájukat – mondta lapunknak Rostát Luca.


A kutyamasszázs alatt kedvenceink is ellazulnak ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Rengeteg pozitív hatása van egy ilyen masszázsnak. Ilyen például a feszültségoldás, a fájdalomcsillapítás, az izomtónus normalizálása, a keringés és a kiválasztás fokozása, vagy épp a szív teljesítményének fokozása.
Rostás Luca elmondta, a masszázs kifejezetten jótékony hatású a hiperaktív kutyáknál, és ami nagyon fontos, igencsak szorossá teszi a kutya-gazdi kapcsolatot.
– Persze ezt a masszázst nem mindig lehet alkalmazni. Sőt, kifejezetten tilos, ha kedvencünk lázas, fertőző betegségben szenved, akut gyulladása, daganatos megbetegedése, friss sérülése, fertőző bőrbetegsége, hámhiánya, szívbetegsége, magas vérnyomása van, esetleg vérzékeny vagy vemhes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.