2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb II.kerület

Király-szabadulós

A Buda török megszállása idején épült Király Gyógyfürdő a vizes élmények mellett izgalmas szabadulós játékkal is várja a vendégeket.

A Budapest foglyai sztorija az, hogy 1936. április 17-én fényes nappal egy megnyerő modorú ismeretlen férfiú aljas módszerrel egy húszezer pengős briliánsbrosst lopott el Neubauer Emil váci utcai ékszerboltjából.

450 éves a Király fürdő
/Fotó: Sáfár Tibor)

A kirabolt üzletben található bizonyítékok és a tanúk vallomása alapján a nyomozók Bajnóczy Pongrác rovott múltú nemzetközi kalandort gyanúsítják, aki azonban idejében elszökött az igazságszolgáltatás elől.

Az elmúlt hetekben mégis komoly előrelépés történt: sikerült B. P. nyomára bukkanni, akit utoljára a Fő utcában, a Király fürdő környékén láttak felbukkanni…

/Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.