EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Kistestvérrel gyarapodik a Liu család

Kisbabát vár az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang édesanyja. Ezért nem nézhette a helyszínen, Phjongcshangban fiai váltóban aratott győzelmét.

/Fotó: Cser Dániel

/Fotó: Cser Dániel

Gyarapodik az újdonsült olimpiai bajnok Liu testvérek családja. Sándornak és öccsének, Shaoangnak már van egy húga, Léna, édesanyjuk, Szabina pedig júliusban ad életet legkisebb testvérüknek. A születendő kislánnyal kiegyenlítődik a nemek aránya a gyerekek között. A várandóssága ötödik hónapjában járó mamának a stressz miatt fokozottan ügyelnie kell magára.


– Napokig kórházban voltam, az orvosok azt tanácsolták, ne is nézzem meg a döntőt élőben, szerencsére már minden rendben van – nyilatkozta Szabina korábban a Ripostnak, és ebből az is kiderült, miért nem a helyszínen, Phjongcshangban szurkolt a fiúknak.

Az olimpiai győzelem után a világbajnokságra készülő Liu fivérek már alig várják a kistestvérüket, és boldogok lennének, ha ő is követné a családi hagyományt és a rövidpályás korcsolyázást választaná.

– Bízunk benne, hogy egészséges lesz a kislány, és minden rendben lesz vele és anyukánkkal is – mondta a Blikknek Liu Shaoang. – Adná magát, hogy ő is korcsolyázzon, de nem hiszem, hogy a női váltó is testvérpárral áll majd fel egyszer. Ki tudja, milyen sportágat választ?

Pedig alighanem a magyar téli olimpiai győzelem után az is sportágtörténeti pillanat lenne, ha a két fiú után a két Liu lány is képviselné a magyar színeket a korcsolyapályán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.