EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Sport

Kistestvérrel gyarapodik a Liu család

Kisbabát vár az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang édesanyja. Ezért nem nézhette a helyszínen, Phjongcshangban fiai váltóban aratott győzelmét.

/Fotó: Cser Dániel

/Fotó: Cser Dániel

Gyarapodik az újdonsült olimpiai bajnok Liu testvérek családja. Sándornak és öccsének, Shaoangnak már van egy húga, Léna, édesanyjuk, Szabina pedig júliusban ad életet legkisebb testvérüknek. A születendő kislánnyal kiegyenlítődik a nemek aránya a gyerekek között. A várandóssága ötödik hónapjában járó mamának a stressz miatt fokozottan ügyelnie kell magára.


– Napokig kórházban voltam, az orvosok azt tanácsolták, ne is nézzem meg a döntőt élőben, szerencsére már minden rendben van – nyilatkozta Szabina korábban a Ripostnak, és ebből az is kiderült, miért nem a helyszínen, Phjongcshangban szurkolt a fiúknak.

Az olimpiai győzelem után a világbajnokságra készülő Liu fivérek már alig várják a kistestvérüket, és boldogok lennének, ha ő is követné a családi hagyományt és a rövidpályás korcsolyázást választaná.

– Bízunk benne, hogy egészséges lesz a kislány, és minden rendben lesz vele és anyukánkkal is – mondta a Blikknek Liu Shaoang. – Adná magát, hogy ő is korcsolyázzon, de nem hiszem, hogy a női váltó is testvérpárral áll majd fel egyszer. Ki tudja, milyen sportágat választ?

Pedig alighanem a magyar téli olimpiai győzelem után az is sportágtörténeti pillanat lenne, ha a két fiú után a két Liu lány is képviselné a magyar színeket a korcsolyapályán.

Kapcsolódó Cikkek