EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb XVII.kerület

Kitüntették a nagytarcsai edzőt

A Magyar Paralimpiai Bizottság megalapításának huszadik évfordulója alkalmából a parataekwondósokat felkészítő Szarka Tündét is kitüntették. A nagytarcsai szakember tanítványai már világ- és Európa-bajnokságon is álltak dobogón.

Szarka Tünde az MPB elnökétől, Szabó Lászlótól vette át a díjat (fotó: MPB)

Az MPB gálavacsoráján Plesa István-díjjal tüntették ki Szarka Tündét, a parataekwondósok felkészítő edzőjét a parasportban végzett egészségügyi szakmai munkájáért. A parataekwondóval 2009 óta foglalkozó szakember a Pető Intézetben kezdett dolgozni ezen a területen, de sokat utazva – még Új-Zélandon is oktatva – a Koreai Kulturális Központban 2013 óta edzi a végtaghiányosokat, akikkel már világ- és Európa-bajnokságról is hoztak haza érmet.


Szarka Tünde D. Kiss Zoltán és Simon Csaba versenyzőkkel, valamint Márton Zsolttal a 2016-os Eb-n mutatkoztak be nemzetközi porondon

– Még én sem fogtam fel, hogy díjat kaptam, az meg szintén hihetetlen, hogy mekkora utat tettünk már meg rövid idő alatt és még mennyi van előttünk – fogalmazott a díjátadó után Szarka Tünde a Magyar Taekwondo Szövetség honlapjának. – Ez egy egyéni elismerés, de nagyon sok ember munkája van benne. Dolgozunk tovább, idén is lesz két nagy nemzetközi verseny, közte egy Eb, amire szeretnénk eljutni, és a cél a tokiói paralimpia 2020-ban. Újabb fiatalokat szeretnék felkészíteni a későbbi paralimpiákra, illetve a nem csak végtaghiányosokkal elkezdett munkát is folytatom, hiszen formagyakorlatban is van tanítványom.

Kapcsolódó Cikkek