EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Érd

Kiváló sportolóit köszöntötte a város

A Polgárok Háza közgyűlési termében az elmúlt héten átadták az Érd Kiváló Sportolója és az Érd Kiváló Sportcsapata díjakat. Az ünnepélyes díjátadón tizenhárom egyéni sportolót és két sportcsapatot tüntettek ki.

Simó Károly alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a város büszke a sportolóira

A sportolókkal, szakvezetőkkel, hozzátartozókkal megtöltött tanácsteremben Simó Károly alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az önkormányzat büszke arra, hogy az érdi sportolók sikeresen vesznek részt a hazai és külföldi küzdelmekben, ily módon is öregbítve a város jó hírét.


Fiatal sportolók, szakvezetők, hozzátartozók töltötték meg a tanácstermet Fotók: Boros Sándor

Az egyéni sportolók között díjat kapott Ercsényi Dária, az Érdi Kyokushin Karate Sportegyesület junior Európa-bajnoka, a Móra iskola diákolimpiát nyert súlylökője, Balogh Marianna, a shotokan karatés országos és Európa-bajnok marianumos Módos Katalin, a Batthyány iskola diákolimpiát nyert tollaslabdázója, Kis-Kasza Arabella, valamint a Masters SE akrobatikus rock and rollosa, a magyar bajnok Ferdinándi Gyöngyvér Boglárka. Ugyancsak elismerést vehetett át a Sway Latin Társastánc Egyesület junior magyar bajnok táncosa, Révész Alícia, a Vasas SC fiatal országos bajnok sífutója, Ferbár Csongor, a cselgáncsozók közül az Érdi Judo Club versenyzői, az országos bajnok Révay Balázs, illetve a Kőrösiből az ugyancsak Ob-győztes Kisfaludy Eszter. Kiváló Sportoló címet kapott a Benta SE-ből az ifjúsági országos bajnok Engler Ádám, az Érdligeti iskola Ob-t nyert birkózója Kovács Dávid, a szumós Európa-bajnok Molnár Tamás és a korosztályos válogatott, magyar bajnok Kis-Kasza Miklós.

Az elismeréseket az alpolgármester adta át

Érd Kiváló Sportcsapata díj elismerésben részesült a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola kispályás floorballcsapata, valamint  az Érdi Torna Club serdülő korosztályú lány tánchármasa.


A díjakat idén is a válogatottban szereplő vagy országos bajnoki, diákolimpiai viadalokon dobogón végző diákok kaphatták meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.