EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Belföld

Ködösít Czeglédy kampányszerepéről a baloldal

Hiába érdeklődött az MSZP-nél és a DK-nál Budai Gyula fideszes képviselő arról, vajon az ő megbízásukból támogatta-e Kész Zoltán függetlennek kikiáltott veszprémi képviselő kampányát a baloldal pénztárnoka. Az is kiderült: a hatmilliárdos csalással gyanúsított MSZP–DK-s politikus mentelmi jogának kiadása ellen saját, egyébként MSZP-delegált ügyvédje is szavazott a választási bizottságban.

– Igaz-e, hogy Czeglédy a DK és az MSZP megbízásából támogatta és finanszírozta Kész Zoltán kampányát? – kérdezte az M1 Híradójában a fideszes Budai Gyula, aki szerint a baloldal pénztárnoka már korábban elismerte, hogy részt vett a függetlennek hazudott veszprémi Kész Zoltán választási kampányában. A kormánypárti politikus szerint azt is tisztázni kell, hogy finanszírozta-e a veszprémi képviselő indulását az az ügyvéd, akit a hatóságok 6,3 milliárdnyi közteher eltüntetésével gyanúsítanak, és aki emiatt tavaly június óta kisebb megszakítással előzetes letartóztatásban van.


Gyurcsány (jobbra) és az MSZP összezár Czeglédy mögött – állítja Budai Gyula
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A hiradó.hu azt írja: Kész Zoltán rendszeres szervezője, felszólalója volt a veszprémi kormányellenes tüntetéseknek. 2015-ben időközi választáson lett „független” képviselő Veszprémben, úgy, hogy az Együtt, a DK és az MSZP támogatását is élvezte. Olyannyira hálás lehetett a kampánytámogatásért Czeglédynek, hogy a parlamentben azt sem szavazta meg, hogy a kormány támogassa a Czeglédyhez kötött bűnszervezet ügyködése miatt pénz nélkül maradt fiatalokat és időseket.

MTI Fotó: Komka Péter

– Meggyőződésünk, hogy a börtönben ülő Czeglédy Csaba, aki bűnszervezetén és iskolaszövetkezetein keresztül ellopta a diákok pénzét, nemcsak politikai kampánymegrendeléseket teljesített az MSZP-nek és a DK-nak, hanem önmagukat függetlennek hazudó jelöltek kampányának a finanszírozásában is részt vett. Ez a magyarázata, hogy Gyurcsány Ferenc és az MSZP összezár Czeglédy érdekében, és ez a magyarázata, hogy ki akarták hozni őt a börtönből – fogalmazta meg vádjait Budai Gyula, aki Gyurcsány pártjától, a DK-tól csak semmitmondó és pökhendi válaszokat kapott.


Kész Zoltán MTI Fotó: Kovács Attila

 

Saját ügyvédje szavazott a mentelmi jogáról

A választáson való indulás ürügyével a rácsok mögül kihozott Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztéséről az MSZP delegáltjaként a Nemzeti Választási Bizottságban az a Litresits András is szavazott, aki korábban több esetben képviselte Czeglédyt polgári peres eljárásokban.

Litresits András (balra) is szavazott Czeglédy mentelmi jogáról
MTI Fotó: Honéczy Barnabás

„Az ügyvéd ugyan jelezte a bizottságnak, hogy ő polgári ügyekben képviseli Czeglédyt, de azok úgy döntettek, ez nem akadálya annak, hogy részt vegyen az eljárásban és szavazhasson” – írta a Pesti Srácok. Ezek után az sem meglepő, hogy az MSZP, a DK és az Együtt által támogatott Czeglédy másik ügyvédje, a mostani eljárásban őt védő Hankó Faragó Miklós sem éppen független személy, hiszen 1990 és 2010 között SZDSZ-es országgyűlési képviselő volt.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek