EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Hódmezővásárhely

Kolbásszal telt meg a Károlyi-ház

Negyedik alkalommal töltötték a kolbászokat Hódmezővásárhelyen, a hódmezővásárhelyi Károlyi-házban. Nyolc csapat dolgozott azon, hogy saját készítésű termékével nyűgözze le az öttagú zsűrit.

A Kolbászfesztivál különlegessége az volt, hogy a hagyományok ápolására épült. Vásárhely őshonos készítménye a fehér kolbász. Nagyapáink, dédapáink idejében szalámit még nem is igen készítettek, a legtöbb helyen kolbászt töltöttek, paprika nélkül. A fehér kolbászok nagy részét lesütötték zsírban, és bödönbe rakták. Általában 8-10 szál kolbász készült egy-egy disznóvágáskor, ami nyárra el is fogyott.


A nyersanyagot a szervezők biztosították a csapatok számára, akik saját recept alapján próbálták elkészíteni a legfinomabb kolbászt

A régi időkben, amikor még szinte minden családban tartottak disznótort, főleg mangalicát hizlaltak. Ennek a fajtának kevesebb a húsa, amiből a kolbászt készítették, így kevesebb szál finomságot tudtak megtölteni. A hódmezővásárhelyi Kolbászfesztiválon a hagyományokat tisztelve gyúrták a finomságokat szombat délelőtt.

A megmérettetésen nyolc csapat indult, összesen 14 termékkel

Zömmel vásárhelyiek töltötték a kolbászokat, azonban olyan társaság is kolbászolt, amelynek tagjai Mezőberényből költöztek ebbe a városba, és az ottani ízeket mutatták be a bírálóbizottságnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.