EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Hódmezővásárhely

Kolbásszal telt meg a Károlyi-ház

Negyedik alkalommal töltötték a kolbászokat Hódmezővásárhelyen, a hódmezővásárhelyi Károlyi-házban. Nyolc csapat dolgozott azon, hogy saját készítésű termékével nyűgözze le az öttagú zsűrit.

A Kolbászfesztivál különlegessége az volt, hogy a hagyományok ápolására épült. Vásárhely őshonos készítménye a fehér kolbász. Nagyapáink, dédapáink idejében szalámit még nem is igen készítettek, a legtöbb helyen kolbászt töltöttek, paprika nélkül. A fehér kolbászok nagy részét lesütötték zsírban, és bödönbe rakták. Általában 8-10 szál kolbász készült egy-egy disznóvágáskor, ami nyárra el is fogyott.


A nyersanyagot a szervezők biztosították a csapatok számára, akik saját recept alapján próbálták elkészíteni a legfinomabb kolbászt

A régi időkben, amikor még szinte minden családban tartottak disznótort, főleg mangalicát hizlaltak. Ennek a fajtának kevesebb a húsa, amiből a kolbászt készítették, így kevesebb szál finomságot tudtak megtölteni. A hódmezővásárhelyi Kolbászfesztiválon a hagyományokat tisztelve gyúrták a finomságokat szombat délelőtt.

A megmérettetésen nyolc csapat indult, összesen 14 termékkel

Zömmel vásárhelyiek töltötték a kolbászokat, azonban olyan társaság is kolbászolt, amelynek tagjai Mezőberényből költöztek ebbe a városba, és az ottani ízeket mutatták be a bírálóbizottságnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.