2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Veszprém

Koncert és kerekasztal-beszélgetések az Amerika Héten

A Pannon Egyetem Angol–Amerikai Intézete, a veszprémi Amerikai Kuckó és a VEAB Angol Munkabizottsága szervezésében március 11–15. között tizenegyedik alkalommal rendezték meg az Amerika Hetet, melyet az amerikai kultúráról való tanulásnak és a magyar–amerikai kapcsolatok erősítésének szenteltek.

Előadást tartott Eric Watnik, az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének sajtó- és kulturális tanácsosa (fotó: Domján Attila)

Az idei programban a hangsúlyt átvette az összehangolt oktatás és szakmai tapasztalatcsere, a rochesteri Nazareth College és a Pannon Egyetem Angol–Amerikai Intézetének hallgatói, a Pannon Egyetem oktatói és Fulbright-ösztöndíjas amerikai kutatók tartottak közös előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket történelem, civilizáció, művészet, irodalom, pedagógia és média témakörökben. A megnyitóünnepségen előadást tartott Eric Watnik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének sajtó- és kulturális tanácsosa. A szakmai előadásokat kulturális programelemként egy dixieland jazz koncert egészítette ki.


Scott Campbell a kezdetek óta dolgozik a programsorozat sikeréért (fotó: Domján Attila)

– Az Amerika Hét egy közös erőfeszítésünk eredménye. A közös munka nem mindig a legegyszerűbb, de hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk – mondta Scott Campbell, a Nazareth College professzora, a programsorozat egyik atyja. Hozzátette: az ide látogató amerikai hallgatók számára az őket befogadó magyar családok tették igazán elképesztővé az utazást, hiszen a diákok nem turistaként töltötték az idejüket Veszprémben, hanem a helyi családok vendégszeretetének köszönhetően belekóstolhattak a magyar mindennapokba is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.