2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Veszprém

Koncert és kerekasztal-beszélgetések az Amerika Héten

A Pannon Egyetem Angol–Amerikai Intézete, a veszprémi Amerikai Kuckó és a VEAB Angol Munkabizottsága szervezésében március 11–15. között tizenegyedik alkalommal rendezték meg az Amerika Hetet, melyet az amerikai kultúráról való tanulásnak és a magyar–amerikai kapcsolatok erősítésének szenteltek.

Előadást tartott Eric Watnik, az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének sajtó- és kulturális tanácsosa (fotó: Domján Attila)

Az idei programban a hangsúlyt átvette az összehangolt oktatás és szakmai tapasztalatcsere, a rochesteri Nazareth College és a Pannon Egyetem Angol–Amerikai Intézetének hallgatói, a Pannon Egyetem oktatói és Fulbright-ösztöndíjas amerikai kutatók tartottak közös előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket történelem, civilizáció, művészet, irodalom, pedagógia és média témakörökben. A megnyitóünnepségen előadást tartott Eric Watnik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének sajtó- és kulturális tanácsosa. A szakmai előadásokat kulturális programelemként egy dixieland jazz koncert egészítette ki.


Scott Campbell a kezdetek óta dolgozik a programsorozat sikeréért (fotó: Domján Attila)

– Az Amerika Hét egy közös erőfeszítésünk eredménye. A közös munka nem mindig a legegyszerűbb, de hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk – mondta Scott Campbell, a Nazareth College professzora, a programsorozat egyik atyja. Hozzátette: az ide látogató amerikai hallgatók számára az őket befogadó magyar családok tették igazán elképesztővé az utazást, hiszen a diákok nem turistaként töltötték az idejüket Veszprémben, hanem a helyi családok vendégszeretetének köszönhetően belekóstolhattak a magyar mindennapokba is.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.