EUR: 322,31 Ft
CHF: 283,03 Ft
2018. augusztus 18., szombat
Ilona

Egyéb Szeged

Korábban készül el a vásárhelyi elkerülő

A tervezettnél tíz nappal korábban készül el az Vásárhely északi elkerülő szakasza, így már a hétvégén birtokba vehetik az arra közlekedők – jelentette be Lázár János, a térség országgyűlési képviselője.

– 2016 októberében Orbán Viktor javaslatára úgy döntött a kormány, hogy mintegy 38 milliárd forintos beruházással megvalósítja ezt az elkerülő utat. Nekünk, fideszeseknek és a kormányzatnak mindig fontos volt Hódmezővásárhely és Vásárhely minden polgára, ezért tartottuk szükségesnek, hogy a város életét érdemben befolyásoló, az itt élők életminőségét meglehetősen rontó teherforgalmat, személyi forgalmat csökkentjük a város területén. A beruházást úgy valósította meg az állam, hogy az önkormányzatnak egy forintjába sem került – mondta Lázár János.


Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a helyszínen jelentette be a hírt
(fotó: MTI)

Ezenkívül azt is hozzátette, hogy az elkerülő út 13,4 kilométer hosszú, amihez még 7 kilométer út és kerékpárút is csatlakozik. A városon naponta áthaladó 15-20 ezer jármű megterhelte az utakat, de az elkerülőnek köszönhetően a Vásárhelyt terhelő forgalom a jövőben csökkenni fog. A megyénket is érintő utak javítása a Szeged és Debrecen között húzódó 47-es út négysávossá tételével folytatódik.

Lázár János a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Hódmezővásárhely új polgármestere bár hadat üzent a kormánynak, ők nem szeretnének polgármesterekkel háborúzni. Meglátása szerint békére és nem háborúra van szüksége Vásárhelynek, valamint együttműködésre, mert mindenki számára a város fejlődésének kell a legfontosabbnak lennie.

Kapcsolódó Cikkek