EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Szeged

Korábban készül el a vásárhelyi elkerülő

A tervezettnél tíz nappal korábban készül el az Vásárhely északi elkerülő szakasza, így már a hétvégén birtokba vehetik az arra közlekedők – jelentette be Lázár János, a térség országgyűlési képviselője.

– 2016 októberében Orbán Viktor javaslatára úgy döntött a kormány, hogy mintegy 38 milliárd forintos beruházással megvalósítja ezt az elkerülő utat. Nekünk, fideszeseknek és a kormányzatnak mindig fontos volt Hódmezővásárhely és Vásárhely minden polgára, ezért tartottuk szükségesnek, hogy a város életét érdemben befolyásoló, az itt élők életminőségét meglehetősen rontó teherforgalmat, személyi forgalmat csökkentjük a város területén. A beruházást úgy valósította meg az állam, hogy az önkormányzatnak egy forintjába sem került – mondta Lázár János.


Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a helyszínen jelentette be a hírt
(fotó: MTI)

Ezenkívül azt is hozzátette, hogy az elkerülő út 13,4 kilométer hosszú, amihez még 7 kilométer út és kerékpárút is csatlakozik. A városon naponta áthaladó 15-20 ezer jármű megterhelte az utakat, de az elkerülőnek köszönhetően a Vásárhelyt terhelő forgalom a jövőben csökkenni fog. A megyénket is érintő utak javítása a Szeged és Debrecen között húzódó 47-es út négysávossá tételével folytatódik.

Lázár János a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Hódmezővásárhely új polgármestere bár hadat üzent a kormánynak, ők nem szeretnének polgármesterekkel háborúzni. Meglátása szerint békére és nem háborúra van szüksége Vásárhelynek, valamint együttműködésre, mert mindenki számára a város fejlődésének kell a legfontosabbnak lennie.

Kapcsolódó Cikkek

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.