2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Baja

Körforgalom épül a Jelky András téren

Hosszú évek előkészítő munkája után eldőlt: körforgalom épül Baja egyik központi területén, a Jelky András téren. A részletekről Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón számolt be.

Újabb közös sikerünk, hogy a kórház és az oktatás mellett az infrastruktúra is tovább fejlődik – mondta Zsigó Róbert.

– Örömteli fejlesztésről számolhatok be – mondta a sajtóeseményen Zsigó Róbert. – Az elmúlt esztendőkben több területen is fontos beruházásokat sikerült megvalósítanunk. Amikor 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök úr városunkban járt, a Petőfi- és a Nagy-Pandúr-szigetet összekötő híd átadóján, több beruházásról is tárgyaltunk, közösen Fercsák Róbert polgármesterrel. Ekkor szóba került a Jelky András téri körforgalom is. A kormány úgy határozott: támogatja a bajaiak számára fontos beruházást – tette hozzá a képviselő.


A Jelky András téren található Baja egyik legforgalmasabb kereszteződése

A tervezett körforgalom megközelítőleg 1,5 milliárd forintból épülhet meg. – Ezzel javulhat a belváros közlekedése is. Újabb közös sikerünk, hogy a kórház és az oktatás mellett az infrastruktúra is tovább fejlődik – hangsúlyozta Zsigó Róbert.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.