2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Kormánypártok: Juhász Péternek menni kell, távozzon a közéletből!

A közéletből való távozásra szólították fel a kormánypártok Juhász Pétert, az Együtt elnökét csütörtökön.

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a közmédiának azt mondta: mélységesen megdöbbent parlamenti képviselőként, nőként és édesanyaként, amikor napvilágot látott, hogy egy országgyűlési képviselő-jelölt, a baloldal egyik vezető politikusa, az Együtt elnöke fizikailag és lelkileg bántalmazta a családját.


Bántalmazta élettársát, gyermekei édesanyját, és emellett saját gyermekei előtt drogozott – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Kiemelte: ez elfogadhatatlan a Fidesz és a KDNP számára, az erőszak minden formáját elutasítják, főleg, ha az a gyermekek és a nők ellen irányul.


Megjegyezte: nemcsak a kormánypártok vélekednek így, hanem minden jóérzésű magyar ember, az emberek többsége.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy Juhász Péter mindezek után még indul is az országgyűlési választásokon, illetve a saját pártja listáját vezeti. A magyar parlamentben, a magyar közéletben nincs helye egy ilyen erőszakos embernek – mondta Dunai Mónika, aki szerint erre abban a pillanatban méltatlanná vált, amikor kezet emelt egy nőre. A Fidesz és a KDNP ezért felszólítja Juhász Pétert, hogy távozzon a közéletből.

A politikus egyúttal arra kért mindenkit, hogy csatlakozzon a www.peticiok.com oldalon elérhető nyilatkozathoz, amelynek célja, hogy Juhász Pétert a közéletből való távozásra szólítsák fel.

Az MTI-hez eljuttatott dokumentumban, amelyet a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesült, a Bona Média Alapítvány, az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom és a Szót Kérünk a Közjóért Egyesület jegyez, többek között azt írták: felháborító, hogy Juhász Péter a saját nyilvános beismerése ellenére a mai napig nem hajlandó vállalni a felelősséget korábbi élettársával szemben elkövetett cselekedeteiért, és nem vonul vissza a politikától. Hozzátették: botrányosnak tartják, hogy a magyar közéletben olyan emberek is aktívan szerepet vállaljanak, akik erőszakos magatartásukkal veszélyeztethetik hozzátartozójuk lelki és testi épségét. Számukra a család az első, ahol egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése kiemelten fontos, és elutasítják a kapcsolati agresszió minden formáját.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.