EUR: 329,02 Ft
CHF: 298,69 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Kormányszóvivő: Elemi érdek, hogy Magyarország elkerülje a migráció okozta problémákat

A magyar emberek elemei elvárása és érdeke, hogy a tömeges illegális migráció okozta problémákat Magyarország elkerülje – hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő hétfőn egy újságíróknak szervezett bécsi háttérbeszélgetésen.

Kovács Zoltán az MTI-nek telefonon elmondta, – a kéthavi rendszerességgel megtartott – háttérbeszélgetésen nyilvánvalóvá és egyértelművé tette, hogy Magyarország számára a tömeges illegális migráció okozta problémák jelentik az első számú kihívást, és az ennek ellenében tett intézkedések jelentik a legfontosabb erőfeszítéseket.


A kormányszóvivő hangsúlyozta: a legfontosabb, megakadályozni, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen.

Mint mondta, azt akarják, hogy ne alakulhassanak ki olyan állapotok, mint egyes nyugat-európai városokban, ahol a migránsok által okozott problémák mindennaposak.


Kovács Zoltán közölte azt is, hogy a háttérbeszélgetésen a gazdasági eredmények kapcsán felhívta az osztrák sajtó figyelmét Orbán Viktor miniszterelnök március 6-iki, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című budapesti gazdaságpolitikai fórumán elmondott beszédére, amelyben a kormányfő beszélt a Fidesz-KDNP kormányon maradása esetén a magyar gazdaság jövőjét érintő célkitűzésekről. A magyar modell – mint a kormányfő akkor összegezte – négy pillére a versenyképesség, a munkaalapú gazdaság, a demográfiai és az identitáspolitika – emlékeztetett Kovács Zoltán.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek