EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,34 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Debrecen

Kósa: Nem engedjük, hogy migránsok lepjék el hazánkat!

Bő tíz nappal az országgyűlési választások előtt a politikai frontvonalak már kialakultak, és ha sok újdonsággal már nem is, furcsaságokkal azért szolgálnak. Debrecenben például Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter – Debrecen város korábbi polgármestere – választókörzetében a szocialisták a Budapesten lakó, volt brüsszeli képviselőt, Gurmai Zitát indítják a küzdelemben. Erről is kérdeztük a minisztert.

– Nem furcsa önnek Gurmai Zita indulása, nem nevetséges ez egy kicsit?


Emlékezhetünk számos brüsszeli történésre, amikor Gurmai Zita és balliberális elvbarátai mindent megtettek az ország lejáratásáért. Titkolták mindenütt, hogy milyen rossz állapotban adták át a polgári kormánynak az országot 2010-ben. Azóta a magyar emberek és a magyar gazdaság teljesítményének köszönhetően ma a minimálbér közel kétszerese, a szakmunkás-minimálbér kétszerese a 2010-esnek, az egy általános iskolásra jutó költségvetési támogatás a duplájára emelkedett, az ingyenes étkezésben részesülő gyermekek száma 70 ezerről 300 ezerre nőtt. Amerre csak nézünk, láthatjuk közös erőfeszítéseink eredményeit. Olyan béremelkedés valósult meg az elmúlt öt évben, amely szinte mindenkinek lehetővé tette, hogy egyet lépjen előre. Emlékezzünk rá, hogy a szocialista kormánynak milyen intézkedései voltak. Elvették a 13. havi bért, megszüntették a családtámogatási kedvezményeket, elvették a 13. havi nyugdíjat, adókat emeltek, be akarták vezetni az általános lakásadót. A kampányban mindezeket el kell mondanunk. Ma két nagy tábor vitatkozik egymással Magyarországon, a választási kampány is erről szól. Mi, a Fidesz–KDNP szeretnénk Magyarországot magyarnak megőrizni, hogy mi dönthessük el, kikkel akarunk együtt élni a hazánkban, kikkel nem. A másik tábor a szocialistáktól kezdve az LMP-n át, mondhatom a Jobbikig bezárólag, különböző megfontolásból, de be akarja engedni a migránsokat, elfogadva a kötelező betelepítési kvótát. Élen jár ebben Gurmai Zita, aki mindent megtett Brüsszelben azért, hogy a migránsok elárasszák az országot. A véleménykülönbség napnál világosabb.

 

Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter

– Értékes, komoly húsz évet produkált Debrecen, ebből 16 évet az ön polgármestersége alatt. Nem érzi, hogy egy ilyen ellenfél a választáson súlytalan?


Az ellenfeleket mindig komolyan kell venni, a fociból is tudjuk, ha nem így teszünk, abból baj lehet. Debrecen minden politikai párttól megérdemli azt, hogy egy helyi embert indítson el országgyűlési képviselőnek. Kifejezetten bántó – politikai véleménytől függetlenül –, hogy a szocik csak annyira tartják Debrecent, hogy egy bukott brüsszeli politikusukat indítják, aki Budapesten, a Hűvösvölgyi luxusban lakik, itt csak turista. Nem élt soha Debrecenben, neki a városunk nem jelent semmit. Miért hinnénk el neki, hogy Debrecen érdekeit tudná szolgálni az Országgyűlésben, amikor fogalma sincs a cívisekről? Annyira gyenge lenne a baloldal, hogy nincs olyan debreceni, aki felvállalja a baloldali gondolkodást? Voltak idők, amikor a baloldalt Debrecenben Orosz István professzor úr vagy Daróczi Zoltán professzor úr képviselte a parlamentben. Súlyukkal, tekintélyükkel, munkásságukkal bizonyították, hogy tudtak valamit tenni Debrecenért. Mára oda jutottunk, hogy nincs ember a baloldalon, aki ezt felvállalná, ezért egy idegenlégióst indítanak. Ez szerintem óriási sértés, amelyik párt ilyet tesz, nem méltó a debreceniek bizalmára. Ráadásul Gyurcsányék elkotyogták, hogy szerintük ha az ellenzék győz, az ország káoszba fullad. El tudnánk képzelni egy Gyurcsány-, Vona-, Szél-, Karácsony-, Molnár-, Hadházy- kormányt?!

– Ön el tudná képzelni?

Dehogy tudnám! Fél óráig nem képesek egymással szót érteni. Nem tudtak egy koordinált jelöltállításban megegyezni. Közös nevezőjük egyedül a gyűlölet, az tartja őket össze. Gyűlöletből nem lehet országot építeni, csak rombolni.

– Összességében milyen kilátásokkal vágunk neki a választásoknak, akár az ország, akár az ellenzék, akár a Fidesz részről?

A Fidesz–KDNP teljesítménye, politikája bírja a választók többségének támogatását. Nyilván nemcsak eredményeink vannak, hanem van feladat is, amit még el kell végezni. Mindig lesz mit tenni az oktatásban, az egészségügyben, a szociális ágazatban, a gazdaság erősítésében. Ez hajt bennünket előre, a tenni akarás. Ha beengedjük az illegális migránsokat, elveszítjük kultúránkat, országunkat, függetlenségünket. Az erőfeszítéseinknek semmi értelme sincs, ha úgy járunk, mint ahogy Bécsben jártak az osztrákok, ahol az általános iskolába járók többsége már nem osztrák keresztény, hanem muszlim, migráns hátterű gyermek. Akkor mindegy lesz, milyen a jövőben a magyar iskolarendszer, ha a migrációban lépést hibázunk, azt visszafordítani nem lehet többé. Ezért hallatlanul nagy a tétje a választásnak.

– Úgy tűnik, négyévente következetesen komoly és elvtelen politikai támadásoknak van kitéve. Nem zavarja ez a miniszter urat?

– 2002-óta a legaljasabb hazugságokon alapuló rágalomhadjárat zajlik ellenem minden egyes országgyűlési választási kampányban. Utólag mindegyikről kiderült, hogy hazugság, semmi sem igaz abból, amit az ellenzék állít. A bíróságon minden pert megnyertem. Nyilván nem esik jól, sőt felháborít ez az alantasság, de az ellenzéknek Debrecenben csak ez jut, a mocskolódás. Építeni, alkotni nem tudnak semmit.

– A miniszterelnök egyik legerősebb emberét levadászni nagy politikai fogás.

– Az ellenzék a hatalomért bármilyen becstelenségre képes, különösen, ha jól meg is fizetik ezért. Ebben a kampányban sem maradtam ki az össztűzből: most egy olyan csalót, bizonyos Szabónét felhasználva kísérelnek meg lejáratni, aki rengeteg embert átvert, összevissza hazudozik, már a rendőrség is nyomoz utána csalás miatt. Természetesen minden dokumentum, amit mutogatnak, kamu, hamisítvány. Szabónénak semmilyen öröksége nincs, de erre való hivatkozással csapja be az embereket. A rendőrségi feljelentést megtettem, s mint kiderült, a nyomozást már jóval korábban, tavaly novemberben elindították az ügyében. Ha ezt minden kampányban el kell viselnem, ha ez az ára annak, hogy Debrecent képviselhessem, tudomásul veszem. Számomra óriási megtiszteltetés, hogy a szülővárosomért dolgozhatok az Országgyűlésben, a kormányban, hogy segíthetem azt a munkát, amelynek eredményeként Debrecen és az itt lakók egyre sikeresebbek.

Ha a Fidesz marad, a határzár is marad, és a magyar emberek biztonságban élhetnek tovább szeretett hazájukban
MTI Fotó: Ujvári Sándor

– Rendkívül zsúfolt a programja, sokat utazik. Mik történnek mostanában ön körül?

– A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszterként a Modern Város Program végrehajtásáért vagyok felelős. 23 ilyen város van, a legnagyobb közülük Debrecen. Külön jólesik, hogy a munkám továbbra is összeköt a városommal.  Az élet nem áll meg attól, hogy az ellenzék mindenfélét összevissza hazudozik az országban, így hát végzem a dolgom. Minden érintett várossal egyeztetek, a kormánnyal tisztázom az ütemezést, a forrásokat, ezen túlmenően jó pár ügy van, ami a vidéki nagyvárosoknak fontos, amiben segítséget kértek a kormánytól – rajtam keresztül. Feladat van bőven.

– Ez a program április 8-ig nem fejeződik be. Mi lesz a választás után?

– A választás után megalakul a parlament, leteszi az esküt az új kormány. A Fidesz–KDNP-nek az a terve, hogy folytatjuk a programjainkat, a legfontosabb, hogy a fiatalok tudjanak családot alapítani, merjenek gyermekeket vállalni, a gyermekeiknek otthont tudjanak teremteni. Ennek az az alapfeltétele, hogy Magyarország munkaalapú társadalom legyen, ahol mindenki tud dolgozni, aki akar. Fantasztikus eredményeket értünk el közösen, összefogva a választókkal, egyfajta magyar csodát, minden ellenzéki áskálódás ellenére. Ne feledjük, egy csődbe vitt országot vettünk át Gyurcsány Ferenctől és a baloldaltól. Az ellenzék 2010 óta a legvadabb módon támadt minket, képviselőik – például Gurmai Zita az Európai Parlamentben – lejárattak, meghurcoltak bennünket, az országot, mert ők a kezdetek kezdetétől migránspárti állásponton voltak. Azt hazudták, hogy nincs szólásszabadság. Meg kell nézni a sajtót, igenis van, még erősebb is, mint számos országban, ahol tömegével próbál a baloldali sajtó eltitkolni ügyeket, mondjuk a migrációs válságról. Például a nők tömeges molesztálását, bevándorlók általi megerőszakolását. A német, a svéd sajtó rendszeresen ezt teszi.

– Ön szerint a magyar választás befolyásolja Európa jövőjét?

– Mindenképpen. Magyarország volt az első, amely kimondta, hogy a migráció rossz dolog, ez bennünket veszélyeztet. Ma már ezt sokan tudjuk. Meg kell nézni Svédországot, ahol a svédek másodrangú állampolgárok a saját hazájukban. Vagy Madridot, ahol azt kiabálták a migránsok a rendőröknek: „Ez már a mi városunk, takarodjatok!” Napnál világosabb, az egész mögött a nemzetközi spekuláns tőke áll, amit 2012-ben elzavartunk az országból az IMF-fel együtt. Őket zavarja az erős, nemzeti érdekeket képviselő Magyarország. A szocialisták idején nem ütköztek akadályba, lett is devizahitelválság, az ország eladósodott, a gazdaság romokban hevert, mindeközben tombolt a korrupció, a PPP-programoktól a 4-es metróig bezárólag. Ma azon kevés országok egyike vagyunk, ahol csökkent a külső államadósság, ahol az uniós átlag fölött növekszik a gazdaság, amely lassan munkaerőhiánnyal küszködik. A szocialisták összefogva Soros Györggyel ezt akarják lerombolni. Más a jövőképük, ha egyáltalán van. A parlamenti ellenzékhez képest a Kétfarkú Kutyapártnak egész komoly a programja: „Örök élet, ingyen sör…” – agyrém, de legalább valami. Még mindig jobb, mint a migránsok beengedése, amit az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK és a ballip törpepártok akarnak.

– Szokott ön jósolni? Megnyerik a választást?

– Még a legvérmesebb ellenzékiek is csak annyit mondanak, hogy próbálkoznak megszorítani a Fideszt. Hiszek az elvégzett munka eredményében, és őszintén remélem, hogy a választók bizalmából tovább tudjuk folytatni azt a politikát, amivel hazánkat és a magyar emberek jövőjét szolgáljuk. Nekünk Magyarország az első!

– Mindenki menjen el szavazni?

– Feltétlenül. A választás a demokrácia ünnepe!

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.