2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb XVI.kerület

Kovács Péter: Szatmáry Kristóf a rendszerváltás óta a legeredményesebb képviselőnk

Egymást érik a Kertvárosban a jelentős intézményi felújítások, az infrastruktúra bővítését tekintve pedig a XVI. kerület kétségkívül az egyik legfejlődőbb városrész Budapesten.

Kovács Péter polgármester szerint a sikerekhez nagyban hozzájárult, hogy példaértékű a város vezetése és a helyi országgyűlési képviselő, Szatmáry Kristóf közötti együttműködés.


Kovács Péter polgármester (balra) elmondta, Szatmáry Kristófnak (jobbra) sok felújítást köszönhet a kerület ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Hogyan látja a Kertváros elmúlt éveit?
– A kerületi önkormányzat számára alap, hogy csak olyan ígéreteket tesz, amelyeket be is tud tartani. Az elmúlt években azonban többet vállaltunk, s a fejlesztésekhez számítottunk és a jövőben is számítunk a kerület egyéni parlamenti képviselője, Szatmáry Kristóf segítségére. Be kell vallanom, ebből a szempontból könnyű dolgunk volt, hiszen a rendszerváltás óta Szatmáry Kristóf a Kertváros legsikeresebb képviselője az Országgyűlésben. Ebben a ciklusban a fix állami forrásokon felül 1,6 milliárd forintot szerzett a kerületnek, vagyis minden munkanapján mintegy másfél millió forintot.

– Ilyen sok múlik a városvezetés és az egyéni képviselő közös munkáján?
– 2006 és 2010 között szocialista képviselője volt a Kertvárosnak, s akkoriban alig volt kapcsolat a képviselő és a fideszes városvezetés között. Most viszont szinte mindennapos az egyeztetés, így lényegesen több lehetőségünk van. Szatmáry Kristóffal 1993 óta ismerjük egymást, évtizedes munkakapcsolat köt össze bennünket, mert 2006 előtt a városi képviselő-testület tagja volt.


– Hogyan segítette a képviselő az önkormányzat erőfeszítéseit?
– Az iskolafelújításokhoz ő vette rá a tankerületet, hogy adjon pénzt. De jó példa az Egyenes utcai lakótelep útfelújítása is. A lakók kérték a Bányai Elemér utca megújítását, amihez Szatmáry Kristóf 50 millió forintot szerzett a kormánytól. A Jókai utcai szakrendelő több mint egymilliárd forintos kormányzati támogatása mellett pedig ő javasolta, hogy mammográfia is nyíljon az intézményben.

– Április 8-án országgyűlési választás. Mi a tétje az ország és a Kertváros szempontjából?
– Folytatni kell azt a kormányzati politikát, amelynek eredményeként évek óta erőteljesen nőnek a bérek és a nyugdíjak, illetve sok százezer munkahelyet sikerült teremteni, ebből lesz bevételük a cégeknek és adóbevétele a kerületnek. Valamint továbbra is gátat kell vetni annak, hogy Magyarország bevándorlóország legyen – és az Ikarus Ipari Park példája is jól mutatja: ez nekünk, kertvárosiaknak is létkérdés. Azt is látjuk, hogy a kormánynak fontos a Kertváros, és elismeri a kerület erőfeszítéseit. Hiszen a szakrendelőre szánt milliárdos kormányzati támogatás mellett tíz- és százmilliókat kaptunk útfejlesztésre, bölcsődebővítésre vagy az Erzsébetliget megújítására. Ezeket a támogatásokat nagyban köszönhetjük a jelenlegi országgyűlési képviselőnek. Így április 8-án arról döntünk: Szatmáry Kristóf személyében marad-e olyan rátermett országgyűlési képviselőnk, aki tapasztalatát és kapcsolatait felhasználva tovább dolgozhat a kerületért.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.