EUR: 321,02 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Sopron

Kövér László: Sorsdöntő lesz az április 8-ai választás

A közelmúltban Sopronban járt Kövér László, aki lapunknak is nyilatkozott. Az Országgyűlés elnöke többek között arról beszélt, miért van kettős tétje az április 8-ai választásnak és kitért arra, milyen következményei lennének, ha esetleg az ellenzék kerülne hatalomra.

– Kijelenthetjük, hogy az április 8-ai választás tétje egyben Európa jövője is?
– Minden választás előtt elmondtuk, hogy sorsdöntő lesz, és azok is voltak. Úgy gondolom, a mostani a korábbiakat is felülmúlja. Itt nem csak arról van szó, sikerül-e megvédeni közös eredményeinket és folytatható lesz-e az a gazdaság- és társadalompolitika, amely fejlődési pályára állította az országot. Hanem arról is szól, hogy Magyarország egyáltalán megmaradhat-e a magyarok országának. Emellett a mi sorsunkon kívül Európa sorsát is befolyásolja az április 8-i országgyűlési választás.


Kövér László szerint kettős tétje van a mostani választásnak
Fotó: Griechisch Tamás

– Milyen eredményeket emelne ki az elmúlt nyolc évből?
– 2010-ben a szó szoros értelmében gazdasági, szervezeti és morális csőd széléről húztuk vissza az országot. Helyreállítottuk a közbiztonságot. Csak néhány fontos sikert a sok közül: megszüntettük a gyermekéhezést. Ma 454 ezer tanuló ingyen étkezik a 2010-es 92 ezerrel szemben. A foglalkoztatottak száma 3,7 millióról 4,4 millióra emelkedett. A családi adókedvezmény 0 forintról havi 35 ezer forintra nőtt. Támogatjuk az otthonteremtést. Tiszteljük és megbecsüljük a nyugdíjasokat. Ezt bizonyítja a  nyugdíj-kiegészítés, a nyugdíjprémium és az Erzsébet-utalvány is. Mindezek alapja, hogy a magyar gazdaság teljesítménye fokozatosan javult, ma már 4 százalékos a GDP növekedése. De említhetném a rezsicsökkentést is, amelynek legutóbbi példája a 12 ezer forintos jóváírás a februári fűtési számlából, vagy a minimál- és általában a bérek emelkedését, az adócsökkentéseket, és még sorolhatnám.

Kövér László elmondta, hogy a csőd széléről húzták vissza az országot 2010-ben
Fotó: Griechisch Tamás

– Az embereknek az is fontos, hogy nyugodtan, félelem nélkül élhessenek…
– Pontosan. Ahogy említettem, helyreállítottuk a közbiztonságot, és szorosan összefügg ezzel, hogy megvédtük az országot a migránsáradattól. Tény, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országává vált. Az április 8-ai választásnak pont ezért is nagy a tétje, hiszen ha az ellenzék nyer, akkor senki sem mentheti meg az országot az ellenőrizhetetlen migrációtól, és veszélybe kerül hétköznapi biztonságunk.
– Mi volna, ha mégis az ellenzék kerülne hatalomra?
– Sajnos erre már láttunk példát. Emlékezzünk csak a 2002-es választások utáni helyzetre! Mindent eltöröltek, ami kedvező volt az embereknek, aztán rohamtempóban tették tönkre az egész országot. Végül egy hajszál mentett meg bennünket a teljes csődtől. Ne legyenek illúzióink! Most is ez következne! Tanulnunk kell a 2002-ben elszenvedett vereségből. Még egyszer nem hibázhatunk, mert annak beláthatatlan következményei lennének.


Kapcsolódó Cikkek