2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Kecskemét

Közös mérnökversenyt szervez az egyetem és a Mercedes-Benz

A versenyre több mint 30 felsőbb éves mérnökhallgató jelentkezett a Neumann János Egyetemről, akiket 4-5 fős csapatokba osztottak be. A műszaki kihívások mindegyike a Mercedes-Benz modellek gyártásával kapcsolatos aktuális műszaki, tervezési és programozási feladat. A csapatokat a verseny folyamán a megadott projektekhez hozzárendelt gyári mentor és a GAMF alapszakokhoz illeszkedően kijelölt felkészítő tanárai fogják segíteni.

A közel egy hónapig tartó verseny alatt a hallgatók március 7-én egy tartalmas gyárlátogatáson is részt vettek. A verseny 2018. március 26-án fejeződik be, a hallgatóknak egy prezentációban összefoglalva kell bemutatniuk a megoldásukat a mentoraik és egy olyan szakmai zsűri előtt, amely a GAMF oktatóiból és a Mercedes vezetőiből áll össze.


Látnunk kell, hogy ez a verseny a hallgatók megmérettetésén túl bemutatja az oktatóink kiemelt színvonalú munkáját is, hiszen a hallgatók elsősorban az egyetemünkön megszerzett elméleti tudásukra alapozva láttak neki a versenyfeladatok megoldásának. A versenyen visszaigazolódhat az egyetemünkön megszerzett piacképes tudás, amit szeretnénk, ha a Mercedes vezetése is megtapasztalhatna és ezáltal ismerne el. Ugyanakkor úgy gondolom, a Mercedes számára ez a megmérettetés egy fontos együttműködés színterévé is válhat, hiszen a hallgatóknak tud majd olyan szituációkat bemutatni, amely mindenképp pozitív munkatapasztalatok megszerzését segíti elő – mondta el Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja.

Kapcsolódó Cikkek