2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Kecskemét

Közös mérnökversenyt szervez az egyetem és a Mercedes-Benz

A versenyre több mint 30 felsőbb éves mérnökhallgató jelentkezett a Neumann János Egyetemről, akiket 4-5 fős csapatokba osztottak be. A műszaki kihívások mindegyike a Mercedes-Benz modellek gyártásával kapcsolatos aktuális műszaki, tervezési és programozási feladat. A csapatokat a verseny folyamán a megadott projektekhez hozzárendelt gyári mentor és a GAMF alapszakokhoz illeszkedően kijelölt felkészítő tanárai fogják segíteni.

A közel egy hónapig tartó verseny alatt a hallgatók március 7-én egy tartalmas gyárlátogatáson is részt vettek. A verseny 2018. március 26-án fejeződik be, a hallgatóknak egy prezentációban összefoglalva kell bemutatniuk a megoldásukat a mentoraik és egy olyan szakmai zsűri előtt, amely a GAMF oktatóiból és a Mercedes vezetőiből áll össze.


Látnunk kell, hogy ez a verseny a hallgatók megmérettetésén túl bemutatja az oktatóink kiemelt színvonalú munkáját is, hiszen a hallgatók elsősorban az egyetemünkön megszerzett elméleti tudásukra alapozva láttak neki a versenyfeladatok megoldásának. A versenyen visszaigazolódhat az egyetemünkön megszerzett piacképes tudás, amit szeretnénk, ha a Mercedes vezetése is megtapasztalhatna és ezáltal ismerne el. Ugyanakkor úgy gondolom, a Mercedes számára ez a megmérettetés egy fontos együttműködés színterévé is válhat, hiszen a hallgatóknak tud majd olyan szituációkat bemutatni, amely mindenképp pozitív munkatapasztalatok megszerzését segíti elő – mondta el Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.