2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Veszprém

Közösségeinket tartják össze a mindennapok hősei

Ötödik alkalommal adták át a Mindennapok Hősei díjakat pénteken Veszprémben a Városi Nyilvánosságért Alapítvány szervezésében.

Az elismeréseket egészségügyi dolgozó kategóriában dr. Dezső Árpád szakorvos, a Csolnoky Ferenc Kórház Onkológiai Központ Sugárterápiás Osztályának munkatársa; rendvédelem kategóriában Jakab Zoltán balesetvizsgáló és helyszínelő a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság, Veszprém Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályról; tűzoltó, katasztrófavédelem kategóriában Rózsa Balázs különleges szerkezelő a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Veszprémi Hivatásos Tűzoltóság állományából; szociális kategóriában Vincze Zoltánné, a VKTT Egyesített Szociális Intézmény, 2. sz idősek otthona ápoló-gondozója; egyházi személy kategóriában pedig dr. Takáts István, a Veszprémi Érsekség kancellárja vehette át.


Ötödik alkalommal díjazták a mindennapok hőseit (fotó: Domján Attila)

– Egy közösséget nemcsak a földrajzi összetartozás tesz közösséggé, hanem a lelki összetartozás is, aminek megőrzése időnként nem kis feladat még egy Veszprém méretű városban sem – fogalmazott dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa. – Csak egy közösség tud megtartani egy várost, többé tenni azt, mint egy rovat a lakcímkártyán. Ma este egy erősödő hagyomány részesei vagyunk, évről évre megünnepelhetjük azokat a veszprémieket, akik hétköznapi munkájukkal erősebb közösséggé teszik városunkat. Ők azok a hősök, akik talán több energiát fektetnek munkájukba, talán érzékenyebbek, mint mi, és ezzel kitűnnek. Nemcsak egy napon tekintünk hősökként rájuk, hanem valóban a mindennapok hősei ők – méltatta a díjazottakat a biztos.

A díjazottakat dr. Navracsics Tibor köszöntötte (fotó: Domján Attila)

A díjakat dr. Navracsics Tibor, Ovádi Péter, a Fidesz–KDNP önkormányzati frakcióvezetője és parlamenti képviselőjelöltje, valamint Porga Gyula polgármester adták át. A gálán Váczi Violetta UNIFEST Arany-minősítésű énekes és Kovács Benjámin Artisjus-díjas zeneszerző, karmester szórakoztatta a közönséget.


Az öt évvel ezelőtt alapított Mindennapok Hősei díj adományozása mára nemcsak Veszprémben vált hagyománnyá: az elmúlt évek során négy további városban: Tatabányán, Tatán, Székesfehérváron és Szigetváron is meghonosították a kezdeményezést. A jelöltekre nyomtatott szavazólapokon, a kezdeményezés weboldalán valamint a Facebookon található közösségi felületén keresztül lehetett leadni a szavazatokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.