EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Veszprém

Közösségeinket tartják össze a mindennapok hősei

Ötödik alkalommal adták át a Mindennapok Hősei díjakat pénteken Veszprémben a Városi Nyilvánosságért Alapítvány szervezésében.

Az elismeréseket egészségügyi dolgozó kategóriában dr. Dezső Árpád szakorvos, a Csolnoky Ferenc Kórház Onkológiai Központ Sugárterápiás Osztályának munkatársa; rendvédelem kategóriában Jakab Zoltán balesetvizsgáló és helyszínelő a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság, Veszprém Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályról; tűzoltó, katasztrófavédelem kategóriában Rózsa Balázs különleges szerkezelő a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Veszprémi Hivatásos Tűzoltóság állományából; szociális kategóriában Vincze Zoltánné, a VKTT Egyesített Szociális Intézmény, 2. sz idősek otthona ápoló-gondozója; egyházi személy kategóriában pedig dr. Takáts István, a Veszprémi Érsekség kancellárja vehette át.


Ötödik alkalommal díjazták a mindennapok hőseit (fotó: Domján Attila)

– Egy közösséget nemcsak a földrajzi összetartozás tesz közösséggé, hanem a lelki összetartozás is, aminek megőrzése időnként nem kis feladat még egy Veszprém méretű városban sem – fogalmazott dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa. – Csak egy közösség tud megtartani egy várost, többé tenni azt, mint egy rovat a lakcímkártyán. Ma este egy erősödő hagyomány részesei vagyunk, évről évre megünnepelhetjük azokat a veszprémieket, akik hétköznapi munkájukkal erősebb közösséggé teszik városunkat. Ők azok a hősök, akik talán több energiát fektetnek munkájukba, talán érzékenyebbek, mint mi, és ezzel kitűnnek. Nemcsak egy napon tekintünk hősökként rájuk, hanem valóban a mindennapok hősei ők – méltatta a díjazottakat a biztos.

A díjazottakat dr. Navracsics Tibor köszöntötte (fotó: Domján Attila)

A díjakat dr. Navracsics Tibor, Ovádi Péter, a Fidesz–KDNP önkormányzati frakcióvezetője és parlamenti képviselőjelöltje, valamint Porga Gyula polgármester adták át. A gálán Váczi Violetta UNIFEST Arany-minősítésű énekes és Kovács Benjámin Artisjus-díjas zeneszerző, karmester szórakoztatta a közönséget.


Az öt évvel ezelőtt alapított Mindennapok Hősei díj adományozása mára nemcsak Veszprémben vált hagyománnyá: az elmúlt évek során négy további városban: Tatabányán, Tatán, Székesfehérváron és Szigetváron is meghonosították a kezdeményezést. A jelöltekre nyomtatott szavazólapokon, a kezdeményezés weboldalán valamint a Facebookon található közösségi felületén keresztül lehetett leadni a szavazatokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.