2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb II.kerület

KRESZ-park készül kicsiknek

Óvodás és kisiskolás korosztály számára létesít mini KRESZ-tanpályát a II. kerületi önkormányzat – központi költségvetési támogatással – a pasaréti Nagy Lajos téren, a Fenyves park területén.

Kismotorral, futóbiciklivel, rollerrel és gyermekkerékpárral lehet majd használni a KRESZ-parkot, ami elsősorban tanulási célokat szolgál. A park alsó, Pasaréti út melletti, ligetes, árnyékos részén létesül a pálya. A játszóteret kiegészítő új funkció kivitelezése márciusban történik meg, fák között vezetett nyomvonallal. A tervezők ügyelnek arra, hogy a jelenlegi növényzet megőrzése mellett minél többféle közlekedési helyzetet szimuláljanak, miközben játszva elsajátítható néhány KRESZ-szabály.

Lesz gyalogátkelőhely, jelzőlámpa, körforgalom, útkereszteződések, mindez KRESZ-táblákkal kijelölten. A pályát használhatják majd a parkot látogató családokon kívül a szomszédos Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium Fenyves utcai épületének tanulói is, tanórai keretek között szervezett közlekedésbiztonsági program formájában.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.