EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Békéscsaba

Különleges vendég járt az Előre-székházban

A székely labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya látogatott el a Békéscsaba 1912 Előre csapatához a napokban. Az Erdélyből érkező vendégeket Szpisják Zsolt, a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés megyei igazgatója és a Békéscsaba 1912 Előre szakmai stábja fogadta.

A székely válogatott képviseletében Jakab Zoltán szövetségi kapitány és dr. Novák Zoltán, Maros megyei szenátor érkezett. A székelyföldi labdarúgó-válogatott 2017-ben bronzérmet szerzett az állam nélküli népek számára második alkalommal megrendezett Európa-bajnokságon, amely Észak-Cipruson zajlott. A csapat keretét elsősorban székelyföldi magyarok alkotják, de az Európa-bajnokságra meghívást kapott az együttesbe a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia játékosa, Somogyi Pál Csaba is, aki jelenleg az U19-es csapatban játszik. A válogatott készül a nyáron megrendezendő világbajnokságra.

A két vendég megbeszélést folytatott az akadémia és az Előre vezetőivel. Jakab Péter, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia vezetője az Előre-székházban köszöntötte a megjelenteket, köztük Szpisják Zsoltot, az MLSZ Békés megyei igazgatóját, Igricz Mihályt, a Békéscsaba 1912 Előre klubigazgatóját és Boér Gábort, a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es csapatának vezetőedzőjét, valamint jelen volt a megbeszélésen Kálmán Szilárd, az Előre Erdélyből származó tehetséges fiatal középpályása is.


Jakab Péter az Előre honlapjának a következőket nyilatkozta: „Igen fontos számunkra a mai találkozó, hiszen akadémiánk az országhatár közelében helyezkedik el, így feladataink közé tartozik az is, hogy ne csak a helyi tehetségeket gyűjtsük össze a régióból, hanem a határon kívül élő magyarokat is vonjuk be a hazai labdarúgás vérkeringésébe, fejlesztésébe. A mai bemutatkozó találkozás az első lépés volt a kapcsolat kiépítésében, ami nagy jelentőséggel bír. Mindenképpen előremutató lehetőség ez számunkra is, hiszen nagyon fontos, hogy a tehetséges labdarúgókat fel tudjuk fedezni, meg tudjuk találni. Sajnos a fiatalok útja még mindig más városokon keresztül vezet, tehát egyelőre csak kis mértékben tudjuk közvetlenül Békéscsabára vonzani őket.”

Kapcsolódó Cikkek

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.