EUR: 327,47 Ft
CHF: 291,97 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Extra

Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

Lagzi Lajcsi büntetőpere, másfél éves huzavona után szerdán kezdődik. Családját mérhetetlenül megviselte az a 125 nap, amit rács mögött kellett töltenie 2015-ben. A trombitás gyermekei pedig azóta még jobban féltik apjukat, éppen ezért lánya, Bogi és fia, Lajos úgy döntöttek, a jogi pályát fogják választani.

Lagzi Lajcsi Fotó: Lokál

Galambos Lajos vállán máig jelentős teher van, két évvel ezelőtt kezdődött közműlopási ügye várhatóan nagyon hosszan elhúzódik. A tárgyalás holnap kezdődik és akár újabb évek telhetnek el, míg az ítélet megszületik.  Mindaddig sem ő, sem családja nem lehet teljesen nyugodt. – Hatalmas bánat és seb ez a családom szívében. A gyerekekkel korábban próbáltunk róla beszélni, de ez mindig keserű könnyekbe fulladt, még nem nem dolgozták fel, ahogy én sem. 125 napig a poklot éltük át. Nem beszélhettünk mindennap, nem ölelhettük meg egymást mindennap. Ma már éppen ezért kerüljük is a témát, nem szeretünk visszagondolni, majd talán ha már mindennek vége, akkor zárhatjuk le magunkban teljes egészében ezt az időszakot – mondta Lajcsi, aki elmondta, gyermekei éppen a hosszú elszakadás miatt nem szeretnek tőle túl sokáig távol lenni.


– Amikor csak tehetem, és ők is ráérnek, velem tartanak a fellépésekre és a nyilvános eseményekre. Nem szeretünk egymástól távol lenni, még csak ennyi időre sem, túl hosszú volt a börtönben töltött négy hónap. A feleségem, Bogi mindennap biztosít engem a támogatásáról és szeretetéről, ő azonban nem szeret szerepelni, és a protokolláris eseményektől is inkább távol tartja magát, mert gyerekkorában édesanyja révén, aki kereskedelmi diplomata volt Indiában, épp elég alkalma volt erre. A kislányom és a fiaim azonban ezt az időt is kihasználják, hogy együtt legyünk.

Lajcsi gyermekeiben mély nyomot hagyott apjuk és a család megpróbáltatása, Bogi és Lajos többek közt ezért kezdtek el a jogvédelem iránt érdeklődni. – Ugyan mindegyik gyerekem muzikális, ők az elmúlt néhány év eseményei miatt rádöbbentek, hogy mennyire fontos a társadalmi szerepvállalás. Ahogy nekem, nekik is szívügyük, hogy másoknak segítsenek, éppen ezért a jogi pályát nézték ki maguknak. Istvánnak még messze van a pályaválasztás, Bogi és Lajos azonban egyértelműen úgy döntöttek, hogy ügyvédek lesznek. Egyikük a büntetőjogot, másikuk a polgárjogot választaná. Ha pedig nem zárul le időben az egész családot érintő hercehurca, még az is előfordulhat, hogy végeznek az egyetemen, és ők védenek majd – mondta Lajcsi. A trombitás zenész egyébként elmondta, tavasztól még könnyebb lesz a családnak, mert nemsokára beköltöznek új otthonukba, és maguk mögött hagyják a házkutatások szörnyű emlékeit. – A feleségem még szerette volna nyugodtan berendezni a házat, úgy, hogy nem lakunk ott. Várhatóan tavaszra már el tudunk költözni, ezzel pedig egy új fejezet nyílik az életünkben.


Galambos Lajos gyermekeivel Fotó: dfp

Mint ismert, Lajcsi négy hónapot töltött rács mögött, miután 2015. szeptember 24-én előzetes letartóztatásba került. Mocsai birtokán, valamint a nevéhez köthető Boglárka Apartmanban illegális gáz-, áram- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók. A mocsai lakóházban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több mint öt év alatt 3,5–30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak az elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt. A zenészt, a feleségét és egy társát lopással és vesztegetéssel gyanúsították meg. Lajcsi feleségét, Boglárkát hamarabb kiengedték, a trombitás azonban csak 2016. január 24-én szabadult. A pert már kétszer elhalasztották, azonban március közepén várhatóan elkezdődhet az ügy tárgyalása.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek