EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Budapest XV.kerület

László Tamás: A kerületben élők mindennapjainak támogatása a legfőbb feladatunk

Dr. László Tamás, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje szerint az elkövetkező években a kerületben élők mindennapjainak támogatása a legfőbb feladat. A balesetveszélyes járdák, a kátyús utak okozzák a legtöbb bosszúságot, így erre kell a legtöbb figyelmet fordítani.

László Tamás elmondta, a balesetveszélyes járdák, a kátyús utak okozzák a legtöbb bosszúságot, így erre kell a legtöbb figyelmet fordítani

Mint a képviselő lapunknak elmondta, 2010–2014 között a pályázati járdaprogram népszerűvé vált, erre a célra a többszörösét fordították a megelőző időszakhoz képest, ám 2015 után ez a program is megtorpant, míg a lakótelepi járdák sajnos ki is maradtak.
– 2010–2014 között kétszer annyi utat újítottunk fel, mint korábban, ekkor vezettük be a faltól falig történő felújítást, illetve egy egész lakónegyed útjainak felújítását is, erre példa a MÁV-telep úthálózata. 2018-tól az utak, járdák állapotának javítása lesz az első számú feladat. Ezt kell kiegészíteni a lakótelepeken egy nagyszabású parkolóépítési programmal – mondta László Tamás, aki hozzátette, mindezek mellett a közbiztonság, köztisztaság kiemelt jelentőségű, ebben sokkal több határozottságot kell felmutatni.
– Ebbe beletartozik az is, hogy a migránsok betelepítését a leghatározottabban el kell utasítani. Nagy szabad területekkel és kihasználatlan épületekkel rendelkező kerület vagyunk, ezért a korlátlan betelepítés valós veszély. Ebben az esetben a kerület erőforrásainak nagy része is a migránsok ellátására menne el, míg a fejlesztésekkel kapcsolatos elképzelésekről való gondolkodás feleslegessé válik, holott számtalan megoldandó feladat áll előttünk.


A politikus szerint ilyen például, hogy folytatni kell a megkezdett egészségügyi programot. Be kell fejezni a Deák utcai rendelőt, a Hősök úti rendelőt pedig át kell építeni. A volt orosz kórházba további felnőtt és gyermek járóbeteg-szakrendeléseket kell telepíteni – például a lelki egészség- és a diagnosztikai központot –, illetve a Bethesda Gyermekkórházzal kialakuló jó együttműködést kellene fejleszteni.
– Ehhez kapcsolódna az Idősek Átmeneti Gondozó Házának megvalósítása, amire a volt orosz kórházban már építési engedéllyel is rendelkezünk – sorolta László Tamás. – A bölcsőde-, óvodahálózat folyamatos megújítását nem szabad elhanyagolni. Az iskolák a mieink, ezért ezek jelentősebb felújításában részt kell vállalnunk. Az állammal együttműködve ez megvalósítható.

A képviselő kiemelt célként jelölte meg az újpalotai piac rekonstrukciójának folytatását, amit alapvetően vállalkozói alapon kell elvégezni, gyors megtérüléssel számolva.
– A nagyszabású fejlesztések közül azokat kell előnyben részesíteni, amelyekre külső forrást találunk. Előkészítés alatt van Rákospalotán, a városközpontban a rendezvényközpont, a sportpalota, a Budai II stadion, Pestújhelyen a sportuszoda, Újpalotán a közösségi ház megvalósítása. Egy ciklus alatt jelentősebb állami szerepvállalás esetén két nagyobb szabású intézmény felépítésére volna lehetőség. A kerület külső részének csatornázása nem a kerületi önkormányzat feladata, csak a csatornatársulás megszervezése lenne a dolgunk. Ebbe sok száz milliót nem szabad fektetni. Annál több figyelmet kellene fordítani a helyi munkahelyteremtésre és vállalkozásfejlesztésre, a 2015-ben az egész kerületre kidolgozott programot kellene aktualizálni.


Kapcsolódó Cikkek

 • A tavasz zamata

  A tavasz zamata

  Ahogy kisüt a nap, az ízlelőbimbóink is ébredezni kezdenek.

 • Mire figyeljünk új lakás vásárlásakor?

  Mire figyeljünk új lakás vásárlásakor?

  Az elérhető választék bővülésével egyre többen döntenek új építésű lakás vásárlása mellett. A helyszínen, a lakás méretén és beosztásán túl azonban érdemes több dologra is odafigyelni, hogy elkerüljük a költözés utáni kellemetlen meglepetéseket – mondta el lapunknak Futó Péter, a Lakás 2019 szakértője.

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.