EUR: 323,73 Ft
CHF: 284,14 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Budapest XV.kerület

László Tamás: A kerületben élők mindennapjainak támogatása a legfőbb feladatunk

Dr. László Tamás, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje szerint az elkövetkező években a kerületben élők mindennapjainak támogatása a legfőbb feladat. A balesetveszélyes járdák, a kátyús utak okozzák a legtöbb bosszúságot, így erre kell a legtöbb figyelmet fordítani.

László Tamás elmondta, a balesetveszélyes járdák, a kátyús utak okozzák a legtöbb bosszúságot, így erre kell a legtöbb figyelmet fordítani

Mint a képviselő lapunknak elmondta, 2010–2014 között a pályázati járdaprogram népszerűvé vált, erre a célra a többszörösét fordították a megelőző időszakhoz képest, ám 2015 után ez a program is megtorpant, míg a lakótelepi járdák sajnos ki is maradtak.
– 2010–2014 között kétszer annyi utat újítottunk fel, mint korábban, ekkor vezettük be a faltól falig történő felújítást, illetve egy egész lakónegyed útjainak felújítását is, erre példa a MÁV-telep úthálózata. 2018-tól az utak, járdák állapotának javítása lesz az első számú feladat. Ezt kell kiegészíteni a lakótelepeken egy nagyszabású parkolóépítési programmal – mondta László Tamás, aki hozzátette, mindezek mellett a közbiztonság, köztisztaság kiemelt jelentőségű, ebben sokkal több határozottságot kell felmutatni.
– Ebbe beletartozik az is, hogy a migránsok betelepítését a leghatározottabban el kell utasítani. Nagy szabad területekkel és kihasználatlan épületekkel rendelkező kerület vagyunk, ezért a korlátlan betelepítés valós veszély. Ebben az esetben a kerület erőforrásainak nagy része is a migránsok ellátására menne el, míg a fejlesztésekkel kapcsolatos elképzelésekről való gondolkodás feleslegessé válik, holott számtalan megoldandó feladat áll előttünk.


A politikus szerint ilyen például, hogy folytatni kell a megkezdett egészségügyi programot. Be kell fejezni a Deák utcai rendelőt, a Hősök úti rendelőt pedig át kell építeni. A volt orosz kórházba további felnőtt és gyermek járóbeteg-szakrendeléseket kell telepíteni – például a lelki egészség- és a diagnosztikai központot –, illetve a Bethesda Gyermekkórházzal kialakuló jó együttműködést kellene fejleszteni.
– Ehhez kapcsolódna az Idősek Átmeneti Gondozó Házának megvalósítása, amire a volt orosz kórházban már építési engedéllyel is rendelkezünk – sorolta László Tamás. – A bölcsőde-, óvodahálózat folyamatos megújítását nem szabad elhanyagolni. Az iskolák a mieink, ezért ezek jelentősebb felújításában részt kell vállalnunk. Az állammal együttműködve ez megvalósítható.

A képviselő kiemelt célként jelölte meg az újpalotai piac rekonstrukciójának folytatását, amit alapvetően vállalkozói alapon kell elvégezni, gyors megtérüléssel számolva.
– A nagyszabású fejlesztések közül azokat kell előnyben részesíteni, amelyekre külső forrást találunk. Előkészítés alatt van Rákospalotán, a városközpontban a rendezvényközpont, a sportpalota, a Budai II stadion, Pestújhelyen a sportuszoda, Újpalotán a közösségi ház megvalósítása. Egy ciklus alatt jelentősebb állami szerepvállalás esetén két nagyobb szabású intézmény felépítésére volna lehetőség. A kerület külső részének csatornázása nem a kerületi önkormányzat feladata, csak a csatornatársulás megszervezése lenne a dolgunk. Ebbe sok száz milliót nem szabad fektetni. Annál több figyelmet kellene fordítani a helyi munkahelyteremtésre és vállalkozásfejlesztésre, a 2015-ben az egész kerületre kidolgozott programot kellene aktualizálni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nagytakarítás faltól falig

  Nagytakarítás faltól falig

  Elkezdődött a kerületben a Faltól falig elnevezésű program, amelynek keretében teljes egészében megtisztítják a járdákat, járdaszegélyeket, a zöldfelületeket a hulladékoktól és a guruló szeméttől.

 • Új helyszínek és új tematika az idei Bakáts Feszten

  Új helyszínek és új tematika az idei Bakáts Feszten

  Ferencváros önkormányzata augusztus 23. és 26. között rendezi meg a Bakáts Feszt elnevezésű összművészeti szabadtéri fesztivált, amelynek idén a Kálvin udvar, a Rombusz terasz és az Erkel utca ad helyet a zene, a tánc és a család jegyében.

 • Dombai Réka: Fantasztikus élmény volt

  Dombai Réka: Fantasztikus élmény volt

  A Vasas Akadémia négy játékosa is részese volt az U17-es leány kosárlabda-válogatott nagyszerű világbajnoki szereplésének. Minszkben negyedik lett a magyar csapat – egy kevés hiányzott a bronzéremhez –, amelyben a klub játékosa, Dombai Réka volt a legfiatalabb, mégis ő lett a csapat legeredményesebb játékosa.

 • Mobillal másképp

  Mobillal másképp

  A fényképezőgéppel kombinált mobiltelefonok megjelenése és különösen az okostelefonok térnyerése, folyamatos fejlődése óta ugrásszerűen megnőtt a mobiltelefonnal fényképezők száma.