EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Hódmezővásárhely

Lázár János: Az én programomat az emberek írják

Lehetőségünk volt exkluzív interjút készíteni a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselőjével, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel: Lázár Jánossal. Egy kávé mellett beszélgettünk vele országos és helyi politikáról, valamint a lakossággal való személyes kommunikáció és a helyi média napjainkra felértékelődött szerepéről is.

– Elkezdődött az országgyűlési kampány, és ön már leadta a szükséges számú ajánlást. Mit tart a legkiemelkedőbbnek az elmúlt nyolc évből?


A legfontosabb eredmény, hogy a választókerületben radikálisan csökkent a munkanélküliség. Két dolgot hirdettünk meg 2010-ben. Az egyik, hogy mindenkinek legyen munkája, a másik, hogy a munkából meg lehessen élni. Hódmezővásárhelyen 3450 regisztrált munkanélküli volt 2010-ben, most 600 fő körüli az álláskeresők száma, 2 százalékon áll a munkanélküliség. Makón hasonlóan jók az adatok, ami azt jelenti, hogy a térségben aki akar, tud is dolgozni. Most az a legfontosabb, hogy a munkából mindenki boldogulni tudjon. Ha megválasztanak országgyűlési képviselőnek, azon fogok dolgozni, hogy béremelések legyenek a közszektorban, így az oktatásban, az egészségügyben, a szociális ellátórendszerben és a magánszektorban is.

Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő

– Ezt hogyan lehet elérni?


A vállalkozók támogatásával és a gazdaság megerősítésével. Magyarországon tavaly 4,2 százalékos volt a gazdasági növekedés, ami jóval meghaladja az uniós átlagot. A Makón, Vásárhelyen és a térségben dolgozó vállalkozók kivétel nélkül növelni tudták a megrendelésállományukat, ami jól látszik a helyi vagy járási gazdasági adatokból is. Amennyiben van gazdasági növekedés, ha javulnak a vállalkozások eredményei, emelkedni fognak a bérek is, hiszen a jó munkavállaló ma már érték, amire egy fejlődő vállalkozásnak figyelnie és vigyáznia kell. A Fidesz olyan gazdaságpolitikát hirdetett, amelynek a középpontjában a kis- és közepes vállalkozások támogatása áll.

– Az elkövetkezendő időszakban, az országgyűlési képviselői kampányban mire fogja helyezni a hangsúlyt?

Március elején kezdem a választási kampányt. Felkeresem mind a 19 település polgárait, hogy beszéljek és egyeztessek velük a közös eredményeinkről és arról, milyen feladatok állnak előttünk. Az én programomat az emberek, a választópolgárok írják, hiszen azokat a problémákat, nehézségeket kell megoldanom, amelyeket ők elém tárnak vagy amiben segítséget kérnek. Azért szeretnék dolgozni, hogy a választókörzetben élők boldogulni tudjanak, függetlenül attól, hogy Vásárhelyen, Makón, Kövegyen vagy Nagylakon élnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.