2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Hódmezővásárhely

Lázár János: Az én programomat az emberek írják

Lehetőségünk volt exkluzív interjút készíteni a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselőjével, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel: Lázár Jánossal. Egy kávé mellett beszélgettünk vele országos és helyi politikáról, valamint a lakossággal való személyes kommunikáció és a helyi média napjainkra felértékelődött szerepéről is.

– Elkezdődött az országgyűlési kampány, és ön már leadta a szükséges számú ajánlást. Mit tart a legkiemelkedőbbnek az elmúlt nyolc évből?


A legfontosabb eredmény, hogy a választókerületben radikálisan csökkent a munkanélküliség. Két dolgot hirdettünk meg 2010-ben. Az egyik, hogy mindenkinek legyen munkája, a másik, hogy a munkából meg lehessen élni. Hódmezővásárhelyen 3450 regisztrált munkanélküli volt 2010-ben, most 600 fő körüli az álláskeresők száma, 2 százalékon áll a munkanélküliség. Makón hasonlóan jók az adatok, ami azt jelenti, hogy a térségben aki akar, tud is dolgozni. Most az a legfontosabb, hogy a munkából mindenki boldogulni tudjon. Ha megválasztanak országgyűlési képviselőnek, azon fogok dolgozni, hogy béremelések legyenek a közszektorban, így az oktatásban, az egészségügyben, a szociális ellátórendszerben és a magánszektorban is.

Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő

– Ezt hogyan lehet elérni?


A vállalkozók támogatásával és a gazdaság megerősítésével. Magyarországon tavaly 4,2 százalékos volt a gazdasági növekedés, ami jóval meghaladja az uniós átlagot. A Makón, Vásárhelyen és a térségben dolgozó vállalkozók kivétel nélkül növelni tudták a megrendelésállományukat, ami jól látszik a helyi vagy járási gazdasági adatokból is. Amennyiben van gazdasági növekedés, ha javulnak a vállalkozások eredményei, emelkedni fognak a bérek is, hiszen a jó munkavállaló ma már érték, amire egy fejlődő vállalkozásnak figyelnie és vigyáznia kell. A Fidesz olyan gazdaságpolitikát hirdetett, amelynek a középpontjában a kis- és közepes vállalkozások támogatása áll.

– Az elkövetkezendő időszakban, az országgyűlési képviselői kampányban mire fogja helyezni a hangsúlyt?

Március elején kezdem a választási kampányt. Felkeresem mind a 19 település polgárait, hogy beszéljek és egyeztessek velük a közös eredményeinkről és arról, milyen feladatok állnak előttünk. Az én programomat az emberek, a választópolgárok írják, hiszen azokat a problémákat, nehézségeket kell megoldanom, amelyeket ők elém tárnak vagy amiben segítséget kérnek. Azért szeretnék dolgozni, hogy a választókörzetben élők boldogulni tudjanak, függetlenül attól, hogy Vásárhelyen, Makón, Kövegyen vagy Nagylakon élnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.