EUR: 316,13 Ft
CHF: 281,64 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Hódmezővásárhely

Lázár: Nem dolgom korrepetálni az új polgármestert

Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter az országos és hódmezővásárhelyi politikával kapcsolatban fejtette ki véleményét. Nyilatkozatában elmondta, egy polgármesternek a városáért kell dolgoznia, és nem a városa felhasználásával kell miniszterelnöki ambíciókat megvalósítania – utalva Márki-Zay Péter kormány elleni hadüzenetére.

– Az elmúlt években kiváló szövetséget tudtunk létrehozni Hódmezővásárhely és a kormányzat között. Az elmúlt hetekben azonban Hódmezővásárhely polgármestere hadat üzent a kormánynak, Orbán Viktornak és a Fidesznek is. Azt állította, ha a Fidesz nyeri a 2018-as választást, az Trianon lesz Magyarország számára. Ez komoly kijelentés, de szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a kormány egyetlen polgármesterrel sem szeretne háborúzni, és nem is fog – tájékoztatott Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Elmondta, hogy a legtöbb, amit a város elérhet, ha háborúzni akar, az annyi, hogy elveszít egy régi barátot és szövetségest.


Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő

– Meggyőződésünk, hogy Hódmezővásárhely fejlődése mindenkinek fontos, és ezt háborúval nem szabad kockáztatni. Ha valaki Orbán Viktor kihívója akar lenni, akkor erre ne használja fel Hódmezővásárhely polgárait, akik nem háborúzni, hanem fejlődni szeretnének. Tíz év szakmai tapasztalat után állíthatom: egy polgármesternek a városáért kell dolgoznia, és nem a városa felhasználásával kell miniszterelnöki ambíciókat megvalósítania – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Hozzátette: ha a várost háborúskodásba taszítja a polgármester, akkor nem a Fidesz fog az ország számára, hanem Márki-Zay Péter fog Hódmezővásárhely számára Trianont jelenteni. – A választás véget ért, tudomásul vesszük az eredményt. Nekem is polgármesterem Márki-Zay Péter, és arra kérem, hogy ne az országos politikával foglalkozzon, hanem a város ügyeivel. Kár háborúzni Orbán Viktorral vagy a Fidesszel – hangsúlyozta Lázár János.

A sajtótájékoztatón dr. Végh Ibolya kinevezésével kapcsolatban is kérdezték az országgyűlési képviselőt, amire a következőt válaszolta: – Nem az én dolgom, hogy korrepetáljam Hódmezővásárhely új polgármesterét, de azt illik tudni, hogy a Járási Hivatal nem önkormányzati, hanem hatósági ügyekkel foglalkozik. Végh Ibolya az egyik legjobb közigazgatási és hatósági szakember a környéken.


Kapcsolódó Cikkek