2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Lázár: Nincs lehetőség egységes uniós álláspontra az ENSZ bevándorlási csomagjáról

Nincs lehetőség egységes uniós álláspontra az ENSZ globális bevándorlási javaslatcsomagjáról – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Brüsszelben a világszervezet két dokumentumát tárgyalják – magyarázta Lázár János, kifejtve: egyetértés van abban, hogy mi legyen a menekültekkel, és Magyarország minden nemzetközi konvenciót betart, ugyanakkor nincs egyetértés a gazdasági bevándorlók ügyében.


Az ENSZ zászlajára tűzte a migráció megszervezését, a magyar álláspont azonban az, hogy ez káros, s mindenkinek joga van békében és biztonságban ott élni, ahová született – erősítette meg.

Lázár: A bevándorlás következményeire akartam rávilágítani a bécsi videóval

A tárcavezető ezt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, miután Gernot Blümel osztrák kancelláriaminiszterrel tárgyalt, akivel – elmondása szerint – jó hangulatú beszélgetésen tisztázták, hogy az osztrák fővárosban tett keddi magánlátogatása nem érinti a kétoldalú osztrák-magyar kapcsolatokat.

Kifejtette: a videóban Bécs egyik városrészében szerzett tapasztalatait akarta bemutatni, nem állt szándékában a bécsiek megbántása. Magyarországnak szólt a felhívás, azt szerette volna érzékeltetni – mondta a miniszter -, hogy az egy választás lehetősége, milyen lesz Budapest vagy más magyar nagyvárosok. Még van arra lehetőség, hogy április 8-án Magyarország elkerülje, hogy bevándorlóország legyen – fogalmazott Lázár János.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek