EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Lázár: Orbán Viktor a jó választás

Magyarország vezetését végső soron egy emberre kell bízni április 8-án – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Székkutason, hozzátéve: biztos benne, hogy Orbán Viktor a jó választás.

Lázár János a Csongrád megyei községben Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel közösen tartott választási fórumon úgy fogalmazott, “akik velünk szemben állnak, nem képesek vezetni az országot, sőt, méltatlanok ennek a közösségnek a képviseletére”.


A politikus több mint kétszáz érdeklődő előtt felidézte, 1994 óta minden választás alkalmával világos volt, kik harcoltak az ország vezetéséért. Jelenleg azonban az embereknek fogalmuk sincs arról, mi a másik lehetőség – mondta.

“Országépítő kormány vagyunk, azok, akik a másik oldalon állnak, csak rombolni tudnak, gyűlölettel politizálnak” – fogalmazott a miniszter, hozzáfűzve: e között a két út között kell választani. Orbán Viktor, vagy nem, ez lesz a kérdés – jelentette ki Lázár János.


A térség fideszes országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus elmondta, Székkutas Csongrád megye legjobban fejlődő kistelepülése, az elmúlt négy évben négymilliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a kétezer lakosú községben. A faluban ma már mindenki dolgozik, aki akar.

A miniszter közölte, a Fidesz terve, hogy 2022-ig minden városban és községben az összes belterületi út legyen aszfaltozott. Székkutason ez két kilométernyi utcát jelent – mondta a politikus, aki a település belvízrendezésének folytatására is ígéretet tett.

Fazekas Sándor közölte, hét év alatt másfélszeresére nőtt a magyar mezőgazdaság kibocsátása, a hazai agrárium növekedése az unióban az első három között van.

A földművelésügyi miniszter rámutatott, a kormány sikeresen képviselte a magyar gazdák érdekeit az Európai Unióban, ennek köszönhetően a hazánkba érkező támogatás 35 százalékkal nőtt.

A közös agrárpolitika átalakulóban van, a Fidesz és a KDNP elkötelezett a jelenlegi rendszer fenntartása mellett – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy egyaránt szükség van a területalapú és a vidékfejlesztési támogatásokra.

A mezőgazdaság talpra állítása a foglalkoztatási adatokban is megmutatkozik, 50 ezer munkahely jött létre a mezőgazdaságban, további 22 ezer az élelmiszeriparban. A nettó átlagkereset a mezőgazdaságban 50, az élelmiszeriparban 58-60 százalékkal nőtt – sorolta a miniszter.

Fazekas Sándor elmondta, az ellenzéki pártok programjában gazdaellenes lépések szerepelnek: az MSZP erőszakos szövetkezetesítést tervez, a DK programja támogatná a spekulánsok földhöz jutását, azzal pedig, hogy lehetővé tenné a jogi személyek vásárlását, kinyitná a kiskaput a külföldiek előtt, a Jobbik pedig visszavenné a gazdáktól az általuk megvásárolt állami földeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma az előző évivel közel azonos maradt, a szálláshelyek csaknem 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest – emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott legfrissebb adataiból.

 • Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton – mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj.

 • A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.