EUR: 315,92 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Lázár: Vagy Orbán, vagy Soros emberei alakítanak kormányt

Lázár János szerint az április 8-i parlamenti választás után két lehetőség van: vagy Orbán Viktor miniszterelnök, vagy Soros György emberei alakítanak kormányt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a választás arról szól, hogy “meg tudjuk-e védeni Magyarországot a bevándorlástól”.


Lázár János szerint az elmúlt években a Fidesz-KDNP megtett mindent az ország megvédéséért, a nemzeti érdek képviseletéért.

A politikus kitért a vasárnapi hódmezővásárhelyi – az ellenzék által támogatott jelölt győzelmét hozó – polgármester-választásra is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: a versengés ideje véget ért, most az együttműködés ideje következik. A helyi Fidesz kész részt venni a városépítő munkában – mondta a térség országgyűlési képviselője, a város volt polgármestere.


A kormány a migráció veszélyeire figyelmezteti az ENSZ-t

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a kabinet a 12. pontban azt javasolja, hogy az ENSZ ne vezessen be kötelező előírásokat tagjainak a bevándorlással kapcsolatban.

A miniszter felhívta a figyelmet a NATO előrejelzésére, amely szerint 2020-ig 60 millió ember indul meg Európa felé, vagyis Nyugat-Európa bevándorlóövezetté válik.

Lázár János elmondta azt is, hogy az Alkotmánybíróságtól (Ab) kért állásfoglalást a kormány a bevándorlás kérdéséhez kapcsolódóan. Arra vár választ a kabinet: lemondhat-e a nemzetközi jogban az államiság tartópilléreiről, azok képviseletéről. Négy kérdésben kérik az alaptörvény értelmezését az Ab-től, hogy tudják, a menekültüggyel kapcsolatban mekkora a mozgástér, jóváhagyhatja-e a kabinet például azt, hogy embereket telepítsenek az országba – mondta a miniszter.

A kormány nem hagyhatja a kárpátaljai magyarok megfélemlítését

Megerősítette, hogy a kabinet úgy döntött, biztosítja a székház helyreállításának költségeit.

Lázár János közölte: a kormányt aggodalommal tölti el, hogy egy hónapon belül ez már a második olyan súlyos atrocitás volt, amelyet magyar sérelemre követnek el Kárpátalján.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek