EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Sport

Leekens templomba viszi a válogatottat

Két barátságos meccs előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott. Pénteken a kazahok, jövő kedden pedig a skótok ellen lép pályára Georges Leekens csapata. A belga kapitány szerint Magyarországnak vissza kell térnie a győzelem útjára.

– Két mérkőzés áll előttünk. Nagyon érdekel engem is, mire képesek a játékosok. Új év kezdődik, a nulláról indulunk, kíváncsi vagyok, hova tudunk eljutni – mondta Georges Leekens szövetségi kapitány a válogatott sajtótájékoztatóján, miután magyarul köszöntötte az összegyűlt újságírókat.


A belga szakember elmondta, hogy kikérte Elek Ákos és Kleinheisler László véleményét az aktuális ellenfélről, hiszen mindketten Kazahsztánban futballoznak, előbbi a Kajrat Almatiban, utóbbi az Asztanában. Leekens két különböző mérkőzésre számít, mert különböző stílusú csapatokat fogadnak.

Említette azt is, hogy bár ő nyerni szeret és csak a soron következő mérkőzésre koncentrál, azért fél szemmel muszáj lesz figyelni a görögöket, a finneket és az észteket, akik egy csoportba kerültek a magyarokkal a Nemzetek Ligájában.

– Ami igazán fontos, az az, hogy változtatni szeretnénk, el akarjuk érni, hogy higgyenek, bízzanak magukban a játékosok. A korábbi hagyományt megtartva templomba is elmegyünk– mondta.

Ezzel a kijelentéssel Elek Ákos is egyetértett, hozzátéve, hogy a csapat hangulata jó, mindenkiben egészséges várakozás van.

– Szeretnénk ezeket a mérkőzéseket felhasználni arra, hogy úgy mehessünk neki a Nemzetek Ligájának, hogy újra egységesek vagyunk. Szeretnénk jól indulni az új kapitánnyal – fogalmazott.

Fotó: Csudai Sándor

A Kazahsztán elleni mérkőzésre péntek este 19 órakor kerül sor a Groupama Arénában. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódó Cikkek