2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Belföld

Lefoglalták Sorosék migránscsempész hajóját

Elrendelte egy Soros György hálózata által pénzelt álcivil szervezet hajójának lefoglalását Carmelo Zuccaro, a szíciliai Catania ügyésze. A Proactiva Open Arms (POA) nevű, Spanyolországban bejegyzett szervezet hajója állításuk szerint még múlt szombaton szedte fel a Földközi-tenger líbiai partvidékén azt a 216 migránst, akikkel másnap a Cataniához közeli Pozzallo kikötőjében kötöttek ki.

Oscar Camps az embercsempészhajó kapitánya (fotó: wikipedia)

A szíciliai ügyész három személy ellen indított büntetőeljárást embercsempészet gyanújával, köztük a hajó kapitánya, a spanyol állampolgárságú Oscar Camps ellen, aki az illegális bevándorlókat Afrikából Európába szállító POA alapítója és igazgatója. A POA első számú finanszírozója Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa.


Soros György /Fotó: Videograbb

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

    Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

    Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt, szinte nincs olyan szektor Magyarországon, ahol ne látnák szívesen a diákokat – mondta Hegedűs Csaba, a Prodiák Iskolaszövetkezet operatív igazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Fél évszázad után változás a budapesti patkányirtásban

    Fél évszázad után változás a budapesti patkányirtásban

    Negyvenhét évig a Bábolna Bio végezte a fővárosban a patkányirtást, ám a legutóbbi közbeszerzési eljárást egy kisebb cégekből álló konzorcium nyerte el. A Bábolna a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, amely azonban az eljárás lezárultáig engedélyezte a szerződéskötést az új szereplővel, különben veszélyesen elszaporodhatnának a rágcsálók – írja szombati számában a Magyar Idők.