EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Debrecen

Legendás szívsebészt köszöntöttek

Az ország egyik legkorszerűbb, a hazai szívgyógyászat élvonalába tartozó szívsebészeti központját Péterffy Árpád professzor hozta létre Debrecenben. A 80 éves szívsebész tiszteletére tartottak ünnepséget a Debreceni Egyetemen.

Péterffy Árpád nevéhez kötődik a modern szívsebészet bevezetése és európia színvonalra emelése a Debreceni Egyetemen. A legendás professzor több mint 10 ezer nyitott szívműtétet végzett, az utolsót nyolc évvel ezelőtt, 72 éves korában. Az egykori klinikaigazgató február 17-én ünnepelte 80. születésnapját. A kerek évforduló alkalmából csütörtökön a Kenézy Villájában rendeztek ünnepséget, ahol az egyetem vezetői, professzorai, kollégái, tanítványai és tisztelői köszöntötték Péterffy Árpádot. A szívsebész a klinikai orvostudomány területén elért kimagasló eredményei, kiváló gyógyító, oktató, tudományos tevékenysége révén nemcsak a debreceni, hanem a hazai és nemzetközi szívsebészet meghatározó szereplőjévé vált, munkáját eddig több mint 20 különböző díjjal ismerték el.


Papp Csaba, az egyetem stratégiai igazgatója, Debrecen tanácsnoka a város önkormányzata nevében emléklapot adott át Péterffy professzornak
Fotó: unideb.hu

Papp Csaba, az egyetem stratégiai igazgatója, Debrecen tanácsnoka a város önkormányzata nevében emléklapot adott át Péterffy professzornak, a város díszpolgárának és Hatvani-díjasának, ismételten megköszönve azt, hogy munkásságával meghatározó mértékben hozzájárult ahhoz, hogy Debrecenben létrejöhetett az ország egyik legkorszerűbb és máig a hazai szívgyógyászat élvonalába tartozó szívsebészeti központja. Péterffy Árpád hetvenéves korában, 2008 februárjában vonult nyugdíjba, és megkapta a professor emeritus címet, amelyet azóta két alkalommal, 2013-ban és idén hosszabbított meg a Debreceni Egyetem.

Kapcsolódó Cikkek