EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Székesfehérvár

Lejárnak, elfagynak a vízmérők

Télen a vízmérők, sőt a használaton kívüli házi vízvezetékek is elfagyhatnak. Az ilyenkor elfolyó víz díját a jogszabályok szerint a felhasználónak kell megfizetnie – hívja fel körlevelében a figyelmet a Fejér megyei víziközmű-szolgáltató, a Fejérvíz Zrt.

Az elfagyás elkerülése érdekében a vízmérőaknákat, vízmérőhelyeket hőszigetelés szempontjából ellenőrizni kell, a rosszul záródó, sérült, szabálytalan aknafedlapot ki kell cserélni, meg kell javítani. Nem szabad megfeledkezni az üdülő- vagy zártkerti ingatlanok és a vízzel ellátott építési, azaz üres telkek vízhálózatának víztelenítéséről sem – ilyenkor mindig a vízmérő előtti, utca felőli csapot kell elzárni, a belső csapot nyitva kell hagyni, így a vízmérőből is el tud távozni a víz.


A másik megyei szolgáltatónál, a DRV -nél vízmérők javítását, hitelesítését végzik Fotó: DRV

A társasházak lakásaiban, üzleteiben, bérleményeiben levő mellékvízmérők hitelességi ideje 8 év. Így a 2010. évi hitelesítésű mellékmérőket idén december 31- ig hitelesre kell cserélni. (A hitelesítés éve a mérőre szerelt műanyag lapocskán olvasható.) A víziközmű-szolgáltatási törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletnek megfelelően a mellékvízmérők cseréjéről, hitelesítéséről az elkülönített vízhasználó, magyarán a társasházban élő, mellékmérővel rendelkező felhasználó saját költségén köteles gondoskodni – hívja fel a figyelmet a társaság egy másik fontos kötelezettségre.

A mellékmérők cseréje rendkívül fontos mindenkinek, hiszen a lejárt hitelességű vízmérőre számlát tilos kiállítani, így a mérőcsere elmaradása esetén a lakás fogyasztása a bekötési (fő)mérő számlájában fog megjelenni, azaz a többi lakó fogja azt is megfizetni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.