EUR: 328,10 Ft
CHF: 297,47 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Belföld

Lepaktáltak a Jobbikkal Gyurcsányék

Egyeztetett a szentesi választókerületben a Jobbik és a DK – tudta meg a Figyelő. A lap azt írja, több választókerületben is folynak még tárgyalások.

Bár eddig arról volt szó, hogy a Jobbik nem hajlandó a más pártokkal való együttműködésre, úgy tűnik, változott az álláspontjuk, és a hátsó szobákban gőzerővel zajlanak az egyeztetések, helyi szinten elkezdték tető alá hozni Gyurcsány és Vona perverz koalícióját. Ezt bizonyítják a Figyelő című lap által nyilvánosságra hozott fényképek is. Ezeken a fotókon az látható, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Szabó Zoltán Ferenc, a párt szentesi jelöltje Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció helyi elnökével tárgyalt a héten Szentesen, a Páterház étteremben.


Vona Gábor (balra), Szabó Zoltán Ferenc (jobbra) és Bocskay Csaba, a Jobbik szentesi elnöke (középen) megérkezik a tárgyalás helyszínére. Forrás: figyelő.hu

Bocskay Csaba (balra), Vona Gábor (középen) és Szabó Zoltán Ferenc (jobbra) egyeztetnek a Páterház étterem előtt. Forrás: figyelő.hu

Vona Gábor (elöl) és Szabó Zoltán Ferenc (hátul) elhagyja az éttermet. Forrás: figyelő.hu

Kiss Csaba, a DK szentesi képviselője nem sokkal később elsiet a helyszínről. Forrás: figyelő.hu

Az egyeztetés után külön jöttek ki az étteremből, de együtt, Vona autójával távoztak a megbeszélésről. Érdekes az is, hogy a Jobbik elnöke titokban érkezett a településre, feltűnése azért volt meglepő, mert bár a választókerületben tartott helyi fórumot, de Szentes városában nem.

Korábban Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke beszélt a lehetséges együttműködésről.


– Mindig megkapom a fórumaimon, hogy össze kell fogni a Jobbikkal is. A sajátjaim mondják ezt nekem. Muszáj meghallani őket is – szögezte le Gyurcsány az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Hozzátette: az igazi problémája az, hogy nem tudja kimondani, hogy a Jobbik nem egy náci párt. – Ha ki tudnám mondani, akkor nagyon egyszerűen tudnék válaszolni a kérdésekre.

 

Káoszt hozna az ellenzéki győzelem

– Káosz, válság, elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után – ismerte el Gyurcsány Ferenc a Civil rádiónak adott interjújában. Ezt a Magyar Narancsnak is elmondta: „Az a helyzet állna elő, ami Németországban, ahol immár hatodik hónapja ügyvezető kormány van. Itthon kicsi esélyét látom, hogy ilyen esetben létre tudna jönni valamilyen koalíció, a három tömb a mai tudásunk szerint egymással nem koalícióképes. Ezért a köztársasági elnök előbb-utóbb új választásokat írna ki.”

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek, a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy érzékeny veszteségeket szenvedtek.

  • Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Demszky Gábor volt főpolgármester és a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc emberei térhetnek vissza a Karácsony Gergely főpolgármester vezette önkormányzatba – mondta Tóth Erik a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.