EUR: 321,23 Ft
CHF: 284,64 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb X.kerület XVIII.kerület XIX.kerület

Lesz megoldás az akadálymentesítésre

Dolgozik az új, kabinos megoldáson az M3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban a fővárosi önkormányzat és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A MEOSZ korábban a távirati irodával azt közölte, elfogadhatónak tartja, hogy kabinos, ferde pályás liftekkel biztosítsák a mozgáskorlátozott emberek közlekedését az M3-as metró azon megállóiban, ahol a feltételek nem adottak hagyományos liftek kiépítésére. Az eddigi egyeztetések szerint hat megállóban − Kálvin tér, Corvin-negyed, Nyugati pályaudvar, Arany János utca, Ferenciek tere, Klinikák − oldanák meg így az akadálymentesítést.


Nem lesz mindenhol lift, de akadálymentesítés igen
MTVA/Jászai Csaba

A közleményben idézték Kovács Ágnest, a szövetség elnökét, aki elmondta: az M3-as projektigazgatóság képviselője jelezte, hogy hét gyártótól bekéri a ferde pályás liftek műszaki paramétereit, a következő alkalommal pedig a MEOSZ bevonásával kiválasztják azokat, amelyeket a legmegfelelőbbnek találnak a mozgáskorlátozottak biztonságos közlekedése szempontjából. A szövetség csak olyan ferde pályás liftet talál elfogadhatónak, amelyben az aktív kerekesszékek, az elektromos kerekesszékek és az elektromos mopedek is elférnek − tette hozzá a szervezet vezetője.

Kapcsolódó Cikkek