EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,58 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Letették a birkózóakadémia alapkövét

Ünnepélyes keretek között a múlt kedden letették a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapkövét; a létesítmény egy multifunkcionális sportcsarnokból, illetve egy birkózó-szakkollégiumból és képzési központból áll majd − tájékoztatott az MTI.

Összefoglalójukból kiderül, hogy a szomszédos csepeli komplexum összességében 4,5 milliárd forintból valósul meg. Első ütemben a négyezer négyzetméteres sportcsarnok épül fel, majd azt követi a 130 fő befogadására alkalmas bentlakásos kollégium, illetve képzési központ, valamint a sportrehabilitációs központ és vendégház kivitelezése.


Németh Szilárd a magyar fiatalokra építené az ország jövőjét (fotó: MTI)

− A magyarok adóforintjaiból befolyt közpénzt nem migránsokra, hanem a magyar gyerekekre, köztük a körünkben jelen lévő birkózópalántákra kell költenünk − mondta Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke az ünnepélyes eseményen. − Ehhez mindennap és minden körülmények között össze kell fognunk, és meg kell védenünk a magyar birkózás érdekeit is. Mi itt, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián a saját jövőnket akarjuk építeni!

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.