2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Letették a birkózóakadémia alapkövét

Ünnepélyes keretek között a múlt kedden letették a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapkövét; a létesítmény egy multifunkcionális sportcsarnokból, illetve egy birkózó-szakkollégiumból és képzési központból áll majd − tájékoztatott az MTI.

Összefoglalójukból kiderül, hogy a szomszédos csepeli komplexum összességében 4,5 milliárd forintból valósul meg. Első ütemben a négyezer négyzetméteres sportcsarnok épül fel, majd azt követi a 130 fő befogadására alkalmas bentlakásos kollégium, illetve képzési központ, valamint a sportrehabilitációs központ és vendégház kivitelezése.


Németh Szilárd a magyar fiatalokra építené az ország jövőjét (fotó: MTI)

− A magyarok adóforintjaiból befolyt közpénzt nem migránsokra, hanem a magyar gyerekekre, köztük a körünkben jelen lévő birkózópalántákra kell költenünk − mondta Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke az ünnepélyes eseményen. − Ehhez mindennap és minden körülmények között össze kell fognunk, és meg kell védenünk a magyar birkózás érdekeit is. Mi itt, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián a saját jövőnket akarjuk építeni!

Kapcsolódó Cikkek