EUR: 321,57 Ft
CHF: 281,88 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Nyíregyháza

Lilla a Chicagóban lép színre

A filmben Renée Zellweger által alakított Roxie szerepét játssza a Móricz Zsigmond Színház nagy sikerű Chicago című musicaljében Czvikker Lilla egyetemi hallgató, váltott szereposztásban.

A Partiumból származó színésznő első nyíregyházi emlékei egy általános iskolai osztálykiránduláshoz kötődnek, amikor meglátogatták az állatparkot. A városunkban ette ráadásul élete legjobb halburgerét, aminek a helyét eredménytelenül kutatja. A VIDOR Fesztiválon elsőéves egyetemistaként osztálytársaival egy énekes műsorral léptek itt fel. Hogyan került teátrumunk nagyszabású produkciójába? – kérdeztem tőle.


Czvikker Lilla Roxie Hartként

– Nyomtató Enikőnek szánta a színház vezetése Roxie szerepét, ám ő babát várt – felelte Lilla. – Göttinger Pál főrendező látott engem az Ódry Színpadon a George & Cole című előadásban, s Kirják Róbert ügyvezető igazgatóval egyetértésben meghívott a produkcióba. Én mindig a másik főszereplőnek, Velmának „képzeltem magam”, akit itt Kosik Anita alakít, de rájöttem, ez a feladat épp ezért még komolyabb kihívás számomra. Nagyon boldog voltam, hiszen nagy szerencse gyakorlati évben főszerepet játszani. Roxie a karrierje érdekében bármire képes énekesnő, akit Zsigmond Emőkével váltott szereposztásban játszunk. Teljesen más az egyéniségünk, így más az általunk alakított nő is. A legelső dalomat, a Palimadarat különösen kedvelem. Remek volt Szőcs Artur rendezővel dolgozni, ahogyan a nyíregyházi társulat tagjaival is, mert nagyon segítőkészek. Tériszonyos vagyok, ezért nem volt egyszerű számomra, amikor a magasból hanyatt kellett dőlnöm, hogy lent elkapjanak, de a többiek buzdítottak. A dalok alatt levő mozgást is sokszor saját magunkból építettük fel. Ami jött és ami kényelmes volt. Így ez is különböző.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.