2019. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Sport

Liu Shaolin Sándor: Kiderítem, hol jár a Usain Bolt által ígért pezsgő

Liu Shaolin Sándor pár pillanatig azt hitte, csak bronzérmes lett összetettben a montreali rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon, később aztán hamar kiderült, hogy egyetlen ponttal sikerült megelőznie koreai vetélytársát.

Az olimpiai bajnok váltó oszlopos tagja arról is beszélt, hogy mostantól lesz ideje arra, hogy kiderítse, mi a helyzet a Usain Bolt által nekik ígért pezsgővel. Testvére, Liu Shaoang szerint azért sikerült a vártnál kicsit gyengébben a vb, mert az olimpia után elfogyott a motiváció, miközben fizikailag és mentálisan is elfáradt a csapat.


– Miután vége lett a futamnak, felnéztem a táblára, ahol harmadikként voltam kiírva. Utána kérdezte a holland versenyző, hogy második lettem? Erre én, nem tudom, nem hiszem, mert? Visszanéztünk, és ki volt írva, hogy második lettem, egy ponttal sikerült megvernem a koreai fiút, úgyhogy nagyon boldog voltam – mondta a Sport24-nek Liu Shaolin Sándor. Sajnos, testvérének nem sikerült igazán jól a vb, hiszen 1000 méteren kilencedik, összetettben pedig 14. lett.
– Igazából a motivációnk fogyott el, és fizikailag, de mentálisan is mindenki fáradt volt már. Nehéz volt úgy visszaállni a pályára, hogy most itt ugyanúgy teljesíteni kell, mint az előző versenyeken. De szerintem mindenki kihozta a maximumot, most ennyi volt bennünk ezen a világbajnokságon.

Knoch Viktor, a csapat legrutinosabb tagja is amondó, nem is könnyű visszazökkenni az olimpiai aranyérem megszerzését övező eufóriából.
– Nagyon nehéz volt az olimpia után visszaállni edzésbe, és arra gondolni, hogy van még verseny, a szíve szerint mindenki elment volna nyaralni, pihenni. De muszáj volt beleállnunk pár nap múlva a teljes edzésbe, nekem ez nagyon-nagyon nehezemre esett. Az egész olimpia mentálisan és fizikálisan is nagyon megterhelő, nagyon hosszú volt, más rendszerben zajlott, mint amihez mi hozzá vagyunk szokva, hiszen nagyon el volt nyújtva. Én nagyon fáradtnak éreztem magam utána fizikálisan és mentálisan is, és ez sajnos látszódott is a váltóban nyújtott teljesítményemen. De a legfontosabb versenyen mi nyertünk az idén, 10-15 év múlva senki nem fog emlékezni, hogy mi itt most elestünk a váltóval.”


A visszavonulás gondolata már a vb előtt is ott motoszkált Knoch fejében, ám még mostanra sem döntött a folytatásról.
– Igazából ezzel a döntéssel nem kell kapkodni, mert elég hosszú holtszezon következik a négyéves ciklus után, úgyhogy ráérünk majd ezt kipihenve, józan ésszel kigondolni, hogy mit szeretnénk csinálni.

Esés ide vagy oda, az elmúlt hetekért, hónapokért jár a pezsgő Liu Shaolin Sándornak, Liu Shaoangnak, Knoch Viktornak és Burján Csabának. Még akkor is, ha egyelőre még nem a Usain Bolt által beígért italt kapták kézhez.
– Még nem kaptuk meg a pezsgőt, nem tudom, hogyan áll az ügy, de mostantól lesz időnk mindent kideríteni – mosolyodott el Liu Shaolin Sándor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Matek helyett győzelem a segítség

  Matek helyett győzelem a segítség

  Tizenegy, kilenc vagy öt? A feladvány magától értetődő a fradisták számára, azaz ennyire nő vagy csökken az FTC előnye a MOL Vidi elleni mérkőzés után.

 • Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

  Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

  Minden idők legnagyobb világbajnokságát rendezi hazánk április 21. és 28. között a Hungexpón. Ráadásul a hazai vb pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer–Klampár–Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben.

 • Tornatörténelmet ír a város

  Tornatörténelmet ír a város

  Eddig a kontinensbajnokság volt a legrangosabb nemzetközi verseny, amelyen a legjobb junior tornászok megmutathatták tudásukat.