2018. november 18., vasárnap
Jenő

Külföld

Lövöldözés egy gimnáziumban

Lövöldözés volt a Maryland amerikai szövetségi állambeli Great Mills egyik gimnáziumában kedden – közölte a megyei seriff és a tankerület. Az incidensben két diák nmegsebesült, a lövöldöző diákot a biztonságaik megsebesítették, és nem sokkal később belehalt sebesüléseibe.

St. Mary megye seriffje az MSNBC televízióval közölte, hogy a két meglőtt diákot egy közeli kórházba szállították.


Helyi idő szerint a déli órákban a Tim Cameron seriff bejelentette: a lövöldöző, aki az iskola diákja volt, belehalt sérüléseibe. Cameron közölte azt is: a megsebesült két diák egyike, egy 14 éves fiú állapota stabil, a másik sebesült, egy 16 éves diáklány azonban válságos állapotban van.

Az MSNBC szerint a diákokat kimenekítették a gimnáziumból.


Korábban a seriff a Twitteren felszólította a szülőket, hogy ne közelítsék meg az iskolát.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közölte, hogy ügynökeik segítséget nyújtanak a helyi seriff hivatalának.

A gimnáziumban “a helyzetet ellenőrzés alatt tartják” – közölte a megyei tankerület. A tanintézménynek 1600, 14 és 18 év közötti diákja van.

A helyi televíziókban bemutatott felvételeken számos rendőrautó látható egy nagy vöröstéglás épület előtt. Egy diák telefonon a CNN hírtelevíziónak elmondta, hogy a lövések a röviddel a keddi tanítás kezdete után dördültek el. Jonathan Freese a televíziónak elmondta, hogy a rendőrök osztályról osztályra járnak, és rövidesen kikísérik őket az iskolából.

Az Egyesült Államokban felfokozott országos vita folyik az iskolai lövöldözésekről, miután február 14-én a floridai Parkland iskolájában egy fegyveres kioltott 17 emberéletet.

A marylandi iskolai lövöldözés négy nappal azelőtt történt, hogy Washingtonban nagy tüntetést szerveznek “Menet az életünkért” címmel, a lőfegyverek tartásának jobb szabályozását követelve.

Kapcsolódó Cikkek