2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb IX.kerület

Madaras Norbert: Meg akarjuk nyerni az Eurokupát!

Két év alatt másodszor jutott be a Ferencváros férfi-vízilabdacsapata az Eurokupa döntőjébe. Ráadásul mivel tavaly a zöld-fehérek a fináléban legyőzték a Nagyváradot, idén megvédhetik címüket. Ebben az olasz Verona próbálja majd megakadályozni a Fradit.

Igazából a kupaelődöntő már az első mérkőzésen eldőlt, hiszen a Fradi 13-9-re legyőzte a másik magyar csapatot, a Miskolcot, így a visszavágó már csak formalitás volt. Igaz, Varga Zsolt vezetőedző többször is kiemelte, hogy nem szabad az első találkozó eredményével foglalkozni, végül a miskolciak nem tudták meglepni a csapatot, amely végül a második meccset 13-8-ra nyerte.


Madaras Norbert (fehér sapkában) szerint a Verona nehéz ellenfél lesz (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Jöhet tehát a címvédés, és bár a Ferencváros sokat erősödött az elmúlt egy évben, Madaras Norbert óva inti a könnyű sikerről ábrándozókat, hiszen a Verona remekel a saját bajnokságában, ráadásul az olasz csapatok ellen sohasem könnyű játszani.
– Ha visszaemlékszem, tavaly az elődöntő két meccse volt igazából a döntő, nagyon nehéz találkozók voltak. Összességében egy góllal nyertünk a montenegrói Jadran Herceg Novi ellen, míg a döntőben, Nagyváradon hatgólos előnnyel sikerült végezni, emiatt a második meccs könnyebb volt. Tavaly tehát az elődöntő, míg idén a döntő lesz a legnehezebb – mondta a Sport 24-nek Madaras Norbert. A Ferencváros játékosa hozzátette, a döntőben az a Verona lesz az ellenfél, amelyet a selejtező első körében egyszer már legyőzött a Fradi.
– Az olasz csapatok ellen nem egyszerű, mindig van egy kis hiszti, mindig van egy kis játékvezetői nyomás. És azért jelentsük ki, egy jó csapatról beszélünk. A veronaiak az olasz bajnokságban másodikok a Recco mögött. Nagyon jó meccseket játszottak, volt, hogy 4-2-re, 5-2-re győztek, képesek tökéletes védekezést hozni. Biztos, hogy nehéz dolgunk lesz, még ha azt is mondom, hogy nekünk a támadójátékunk különösen jó – fogalmazott a kétszeres olimpiai bajnok pólós.
Hozzá kell tenni, hogy nyáron teljesen átalakult a Ferencváros, seregnyi új játékost, köztük világklasszisokat kellett beépítenie Varga Zsoltnak, ami egyben nagy kihívás és persze kellemes feladat is. A zöld-fehérek eddig jól állnak, és úgy néz ki, márciusra összeállt az együttes.
– A tavalyi csapattal összehasonlítva azért kijelenthetjük, hogy az idei egy jobb játékosokból álló, jobb gárda, és ha tavaly sikerült, akkor idén pláne kellene, hogy sikerüljön – de azért ez nem ilyen egyszerű, a sportban nem így mennek a dolgok. A mostani stabilabb csapat, mint a tavalyi, és több lábon áll – hasonlította össze a két Fradit a 38 éves Madaras Norbert.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.