2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Program

Magyar siker a berlini utazási show-n

Néhány napra most Berlin lett a világ közepe, itt rendezik meg az ITB-t – Nemzetközi Turisztikai Börze –, amely az idegenforgalmi szakma szerint is az ágazat legrangosabb világeseménye. Ennek megfelelően mindazok az országok, szervezetek, cégek nagy erőkkel képviseltetik magukat a kiállításon, amelyek igazán rangos résztvevői a földkerekség turisztikai üzletágának – vagy azokká szeretnének válni.  A magyar stand már a “rajtszáma” miatt itt előkelő helyen van, hiszen a városnyi kiállítási 1/1-es csarnokában, a legforgalmasabb bejárattól karnyújtásnyira vagyunk, így egyszerűen kikerülhetetlenek és elkerülhetetlenek lettünk.
A Nemzetközi Turisztikai Börzén pillanatok alatt rendkívül népszerűvé vált a “csodadoboznak” is titulált magyar látványosság, amelybe belépve egy csodás, háromdimenziós (és háromoldalú) budapesti autózás részesei lehetünk éjjel és nappal, de végigsétálhatunk így az Operaház lépcsőin, sőt a Széchenyi Fürdő medencéjében is.
– Ez a háromdimenziós varázsutazás persze nem pótolja a személyes élményt, de nagy kedvet csinál a mozinézőknek ahhoz, hogy igaziból is megnézzék a mi fővárosunkat, amely a valóságban bizony sokkal több élményt nyújt, mint egy bármilyen szuper film – mondta a Lokálnak Pap Mária (képünkön) turisztikai divízióvezető, aki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központot képviseli a kiállításon. – Mi egész Budapestet “csomagoltuk be” és hoztuk ide – régi és új attrakciókkal… Ennek a sok-sok élményre lehetőséget nyújtó produktumunknak a neve Budapest Kártya, és fővárosunk  valamennyi rangos turisztikai látványosságához belépési lehetőséget teremt a Nemzeti Galériától a Csodák Palotájáig. Örömmel újságolhatom, hogy számos jövőbeni partner jelentkezett már európai és ázsiai országokból is. Így már most elmondhatom, hogy érdemes volt idejönnünk. És ott van még a tavaszi-, a nyári- és az őszi Budapesti Fesztivál, amely szerencsére beépült már az idegenforgalmi köztudatba.
Ami azt illeti, már tavalyi is jól szerepelt Magyarország.
2014-ben ugyanis megkaptuk a legjobb európai kiállítónak járó díját a magyar nemzeti stand ugyanezen a rendezvényen.

 

A zsűri akkor és most is elsősorban a nemzeti stand innovatív és interaktív megoldásait méltatta.

 

Kapcsolódó Cikkek