EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Érd

Már lehet jelentkezni a bővülő Marianumba

Ütemterv szerint halad Érden a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium fejlesztése. Mint Takácsné Tóth Noémi igazgatótól megtudtuk: az új épületszárny ad majd helyet a gimnáziumi osztályoknak, egy csaknem 600 négyzetméteres tornacsarnoknak és az egyidejűleg 150 tanulót befogadó ebédlőnek.

Az építők tartják az ütemtervet

Az épület mögötti sportpálya a sportszakköröknek kínál működési lehetőséget – amelyek száma folyamatosan növekszik.


Az igazgatónő a tervekről is tájékoztatta a Lokál Extrát. A nyár folyamán a régi épület is megújul – ez a megújulás azt jelenti, hogy teljes tetőcsere, az elektromos hálózat, több tanterem és a könyvtár felújítása, burkolatcsere, valamint az épület akadálymentesítése fog megtörténni. Mindezek a munkálatok a Székesfehérvári Egyházmegye beruházási tervének köszönhetően valósulnak meg.

Az új és felújított épületek látványtervei  Fotók: www.marianum.hu

A fejlesztésekre, mint korábban többször elhangzott, azért van szükség, mert egyre nagyobb az érdeklődés a Marianum iskola iránt, és az iskola vezetése is szeretne minél több kisebb-nagyobb gyereket befogadni és keresztény értékek, keresztény erkölcsök mentén nevelni-oktatni őket.

Ezekben a hetekben zajlik az iskolába való jelentkezés; folyamatosan várják a Marianum Általános Iskolába, illetve a Gimnáziumba tanulni vágyó gyerekeket.

Kapcsolódó Cikkek