EUR: 331,25 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Egyéb X.kerület

Már tudjuk, hová utazzunk?

Már 41. alkalommal rendezték meg az Utazás Kiállítást a múlt héten. A Hungexpóra idén 23 ország 280 kiállítója hozta el újdonságait. Ezúttal a belföldi díszvendég Hévíz, a külföldi Marokkó volt.

Thaiföld egyre népszerűbb desztináció a magyarok körében
( Fotó: Sáfár Tibor)

A jellegzetes állatokat is bemutatták
( Fotó: Sáfár Tibor)

A szervezők tájékoztatása szerint az esemény az ország és a kelet-közép-európai régió legjelentősebb turisztikai seregszemléje, amelynek fókuszában idén az aktív kikapcsolódás állt, ezúttal is egyaránt szólt a nagyközönségnek és a turisztikai szakmának. A kiállítók – hosszú évek után – ismét két pavilont töltöttek meg, így a látogatók több mint 25 ezer négyzetméteren válogathattak az irodák, régiók és országok kínálatából. Ahogy az elmúlt években, most is nagy siker volt a Gasztro Udvar, ahol bemutatkoztak a világ népeinek konyhái, de sokan látogatták a társeseményeket, a bringa-, a futó-, az Afrika-expót, valamint a Járatlan Utakon Fesztivált.


Időutazásra is volt lehetőség ( Fotó: Sáfár Tibor)

Marokkói magyar kapcsolat

 

A labdarúgás és a golf ötvözeteként létrejött footgolf sportág harmadik világbajnokságát decemberben Marokkóban rendezik, ahová tavaly óta már közvetlen repülőjáratokkal is el lehet jutni. A külföldi díszvendég otthonában tucatnyi magyar próbálja megismételni az első vb sikerét, amikor 2012-ben Kisorosziban a dobogó mindhárom fokára magyar állhatott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.