EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb X.kerület

Már tudjuk, hová utazzunk?

Már 41. alkalommal rendezték meg az Utazás Kiállítást a múlt héten. A Hungexpóra idén 23 ország 280 kiállítója hozta el újdonságait. Ezúttal a belföldi díszvendég Hévíz, a külföldi Marokkó volt.

Thaiföld egyre népszerűbb desztináció a magyarok körében
( Fotó: Sáfár Tibor)

A jellegzetes állatokat is bemutatták
( Fotó: Sáfár Tibor)

A szervezők tájékoztatása szerint az esemény az ország és a kelet-közép-európai régió legjelentősebb turisztikai seregszemléje, amelynek fókuszában idén az aktív kikapcsolódás állt, ezúttal is egyaránt szólt a nagyközönségnek és a turisztikai szakmának. A kiállítók – hosszú évek után – ismét két pavilont töltöttek meg, így a látogatók több mint 25 ezer négyzetméteren válogathattak az irodák, régiók és országok kínálatából. Ahogy az elmúlt években, most is nagy siker volt a Gasztro Udvar, ahol bemutatkoztak a világ népeinek konyhái, de sokan látogatták a társeseményeket, a bringa-, a futó-, az Afrika-expót, valamint a Járatlan Utakon Fesztivált.


Időutazásra is volt lehetőség ( Fotó: Sáfár Tibor)

Marokkói magyar kapcsolat

 

A labdarúgás és a golf ötvözeteként létrejött footgolf sportág harmadik világbajnokságát decemberben Marokkóban rendezik, ahová tavaly óta már közvetlen repülőjáratokkal is el lehet jutni. A külföldi díszvendég otthonában tucatnyi magyar próbálja megismételni az első vb sikerét, amikor 2012-ben Kisorosziban a dobogó mindhárom fokára magyar állhatott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.