2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szombathely

Március idusa

Március 15. az 1848–49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja.

Évről évre óvodai csoportok, iskolai osztályok, a város előjárói, szombathelyiek tucatjai keresik fel Petőfi Sándor szobrát és hajtanak fejet a hősök emléke előtt. Egyrészt erkölcsi kötelességünk ez, másrészt jó egy kicsit sétálni a kora tavaszi időben. Egy kicsit mintha ezt is jelentené március közepe: a jó idő közeledtét.

Fotó:szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.