2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Dunaújváros

Márciusban is érdemes benézni

Márciusban is változatos kínálattal készül a Bartók Kamaraszínház: a már műsoron lévő darabokon kívül tavalyról „áthozott” előadások és egy bemutató is szerepel a havi repertoárban. A nézők a Valahol Európában című musicalt és a Kármen című táncjátékot újra, a Toldit pedig elsőként láthatják. 

A Bartók Kamaraszínház március havi műsorára is érdemes lesz figyelni: a hónap elején, március 2-án és 4-én is játsszák a Mikrokozmosz című darabot, amelyet ősszel mutattak be a színházban. Az előadás az intézmény névadója, Bartók Béla műveiből összeállított zenés mesejáték. Március 4-én és 14-én is műsoron lesz a szintén az idei szezonban bemutatott Az üvegcipő című darab, amely Molnár Ferenc „józsefvárosi Hamupipőke-története”. A darabban többek között Erdélyi Tímeát és Kovács Vandát is láthatják. Március 5-én, 6-án és 7-én a tatabányai Jászai Mari Színház Kutyaharapás című vendégelőadása lesz műsoron, amelyben többek között Mucsi Zoltán is szerepel.


Márciusban Mucsi Zoltánt is láthatják a nézők a Bartók színpadán

Március 9-én a tavalyi idény repertoárjából „vendégeskedik” Kármen, Vári Bertalan táncjátéka, amelyet minden alkalommal nagy sikerrel játszottak a dunaújvárosi színházban. Márciusban két bemutató is színesíti a műsorkínálatot: közülük az első a Lélekharang című előadás, a dualizmus korában játszódó dráma, amelynek premierje március 16-án lesz, de a hónap során még két alkalommal, 19-én, és 28-án is láthatják a dunaújvárosi színházban az érdeklődők. A másik bemutató a Toldi című musical, amelyet a március 23-i bemutatója után még 26-án és 29-én is színpadra visznek. Egy nagy „visszatérő” is jutott márciusra: a Valahol Európában, amelyet tavaly láthattak először a dunaújvárosi nézők, ám azóta is újra és újra műsorra tűzi a Bartók társulata, hiszen a közönség „nem tud betelni” az előadással.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.