EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Dunaújváros

Márciusban is érdemes benézni

Márciusban is változatos kínálattal készül a Bartók Kamaraszínház: a már műsoron lévő darabokon kívül tavalyról „áthozott” előadások és egy bemutató is szerepel a havi repertoárban. A nézők a Valahol Európában című musicalt és a Kármen című táncjátékot újra, a Toldit pedig elsőként láthatják. 

A Bartók Kamaraszínház március havi műsorára is érdemes lesz figyelni: a hónap elején, március 2-án és 4-én is játsszák a Mikrokozmosz című darabot, amelyet ősszel mutattak be a színházban. Az előadás az intézmény névadója, Bartók Béla műveiből összeállított zenés mesejáték. Március 4-én és 14-én is műsoron lesz a szintén az idei szezonban bemutatott Az üvegcipő című darab, amely Molnár Ferenc „józsefvárosi Hamupipőke-története”. A darabban többek között Erdélyi Tímeát és Kovács Vandát is láthatják. Március 5-én, 6-án és 7-én a tatabányai Jászai Mari Színház Kutyaharapás című vendégelőadása lesz műsoron, amelyben többek között Mucsi Zoltán is szerepel.


Márciusban Mucsi Zoltánt is láthatják a nézők a Bartók színpadán

Március 9-én a tavalyi idény repertoárjából „vendégeskedik” Kármen, Vári Bertalan táncjátéka, amelyet minden alkalommal nagy sikerrel játszottak a dunaújvárosi színházban. Márciusban két bemutató is színesíti a műsorkínálatot: közülük az első a Lélekharang című előadás, a dualizmus korában játszódó dráma, amelynek premierje március 16-án lesz, de a hónap során még két alkalommal, 19-én, és 28-án is láthatják a dunaújvárosi színházban az érdeklődők. A másik bemutató a Toldi című musical, amelyet a március 23-i bemutatója után még 26-án és 29-én is színpadra visznek. Egy nagy „visszatérő” is jutott márciusra: a Valahol Európában, amelyet tavaly láthattak először a dunaújvárosi nézők, ám azóta is újra és újra műsorra tűzi a Bartók társulata, hiszen a közönség „nem tud betelni” az előadással.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.