EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,12 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Hódmezővásárhely

Márki-Zay Péter máris meghazudtolta önmagát

A magánszemélyek építményadójának módosítását március 19-én tárgyalta a hódmezővásárhelyi közgyűlés. Márki-Zay Péter polgármester választási kampányának egyik fő ígérete volt az építményadó eltörlése, amelyet ezen a közgyűlésen nem szavazott meg.

Márki-Zay Péter polgármester (középen) csalódást okozott a hódmezővásárhelyieknek

Márki-Zay Péter előterjesztése két tervezetet tartalmazott: az egyik – amely a 101 négyzetméter alatti ingatlanokra vonatkozik – hogy ezeknél az idei év második felétől eltörölnék az ingatlanadót. A másik javaslat 2019. január elsejétől lépne életbe, amely minden épületre vonatkozna, a garázsokra is. Hegedűs Zoltán települési képviselő módosító javaslattal élt: szerinte visszamenőleg, 2018. január 1-jétől kellene eltörölni a 101 négyzetméter alatti ingatlanok építményadóját.


Csak a fideszes képviselők voksoltak az építményadó eltörlése mellett

A magánszemélyek 101 négyzetméter alatti ingatlanadójának eltörlésére igennel szavazott március 19-én, a hódmezővásárhelyi önkormányzat rendes közgyűlésén a kilencfős Fidesz-frakció. Nemmel szavazott dr. Márki-Zay Péter polgármester, Kis Andrea alpolgármester, Nagy Ernő és Molnár Lászlóné. Tartózkodott: dr. Szabó Pál, vagyis a grémium megszavazta Hegedűs módosító javaslatát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.