EUR: 317,51 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Kecskemét

Marosvásárhelyiek koszorúzták meg a trianoni emlékművet

Marosvásárhelyiek érkeztek Kecskemétre egy nótaestre. A testvérvárosi küldöttség az első napon a várossal ismerkedett, megkoszorúzták a trianoni emlékművet, másnap pedig már a színpadon mutatták meg, milyen fából faragták a nótaénekeseket és a néptáncosokat.

Az erdélyi vendégek a 20. Nóta Estre érkeztek városunkba, a nagyérdeműt szórakoztatni gyönyörű táncaikkal és fület gyönyörködtető hangjukkal. A március 3-i fellépést megelőző napon városnézés és koszorúzás volt a program.


– 650 éves Kecskemét és Kecskemét testvérvárosa Marosvásárhely. Tavaly augusztus 25-én voltam kint utoljára Marosvásárhelyen énekelni a Vásárhelyi Sokadalomban. Akkor fogant meg bennem a gondolat, hogy a 650 éves fordulóra meg kell hívni a testváros küldöttségét – árulta el Fejős Jenő ezüstkoszorús nótaénekes, magyar arany érdemkeresztes művész.

A Maros menti fenyveserdő fenyőjével koszorúzták meg városunk trianoni emlékművét
Fotó: Bogdándy Ferenc

A Maros menti fenyveserdő fenyőjével koszorúzták meg azt a trianoni emlékművet, amelyet még most is sokan könnyes szemmel néztek. A vendégek közt Koós Éva marosvásárhelyi, erdélyi magyar nótaénekes is jelen volt, aki Kecskemétet is az otthonának nevezte. Számára az, hogy ebben a városban helyezhette el koszorúját – elmondása szerint –, felemelő érzés volt.

A nótaestre Egertől Hévízen és Székesfehérváron át egészen Szabadkáig érkeznek a vendégek. Az idén 20. születésnapját ünneplő esemény a magyar nóta egyik ünnepévé vált az évek során.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.